Hakimi šuti, sluša i gleda: Supruga mu je sve sasula u lice, a njegovoj majci će to najteže pasti

Interesantna rasprava

Hakimi šuti, sluša i gleda: Supruga mu je sve sasula u lice, a njegovoj majci će to najteže pasti

Edmir Škorić

Achraf Hakimi je sa Marokom izborio polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru, čime je ispisana historija jer je njegov nacionalni tim zapravo prvi sa afričkog kontinenta u samoj završnici svjetskih prvenstava.

Marokanci su u grupnoj fazi bili sjajni, prošli su s Hrvatskom prije Belgije i kanade, onda su izbacili favorizovane Špance u osmini finala na penale, da bi s 1:0 pobijedili Portugal u četvrtfinalu.

Već su do sada napravili ogromne stvari, ali u srijedu od 20 sati žele da nastave svoj san i jednu predivnu nogometnu decembarsku priču. Francuska će im biti rival na putu do sna, ali marokanske zvijezde i dalje vjeruju u sebe i nadaju se da će se naći 18. decembra u finalu s Argentinom ili Hrvatskom (ovisno o pobjedniku sutrašnjeg polufinalnog duela).

Marokanci su pobjede do sada slavili uglavnom sa svojim porodicama, a u prvom planu bile su ponosne majke. Mnogi nogometaši su prilazili majkama koje bi ljubili u čelo kako bi im odali veliko poštovanje.

I Hakimi, bek PSG-a, bivši igrač Intera, uradio je istu. On bi nakon svake utakmice prišao majci kako bi joj se zahvalio za sve. Sada se pojavio snimak na kojem se može vidjeti kako mu njegova supruga Hiba Abouk drži lekciju.

Ona je ljutito Hakimiju objašnjavala da bi trebao prvo doći do nje, a ne svaki put otići do majke. Dama mu je to sve fino objasnika, dok je pored bio Hakim Zyiech koji se samo nasmijao.

Oglasi

Ko zna, možda Hakimi bude imao priliku da se "popravi" već u srijedu navečer, u slučaju pobjede nad Francuskom. Njegova supruga nada se da će sada baš ona biti ta kojoj će prvoj prići, a tek onda majka i ostali članovi porodice.

On je bio jedan od najboljih igrača marokanske reprezentacije na turniru i naravno uz Ziyecha je ponajveća zvijezda afričkog tima koji je prethodno bio vođen od strane bh. stručnjaka Vahida Halilhodžića, koji je dobio otkaz upravo zbog toga što je pojedine zvijezde izbacio iz tima i nije želio da ih vrati pred početak Mundijala.

Oglasi

Hakimi poslao poruku prijatelju Mbappeu pred polufinale

Francuzi u Kataru brane zlatnu medalju i sigurno će biti ogromni favoriti u polufinalu, ali Marokanci su pokazali da ih niko ne smije tako lako otpisivati i da mogu iznenaditi bilo koju reprezentaciju.

U tom meču gledat ćemo sigurno i žestok okršaj saigrača iz PSG-a Kyliana Mbappea i Achrafa Hakimija, a da li će Marokanac uspjeti da zadrži svog dobrog prijatelja ostaje nam da vidimo.

Hakimi je odmah nakon utakmice između Francuske i Engleske odlučio da pošalje Mbappeu poruku putem Twittera, te mu je poručio da jedva čeka njihovu utakmicu.

"Vidimo se uskoro prijatelju", poručio je Hakimi, a Mbappe mu je u komentaru ostavio emotikon srce.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zna se da su Mbappe i Hakimi jako dobri prijatelji, ali sigurno da u polufinalnom meču će na terenu biti druga priča i sve dok bude trajala utakmica jasno je da će to prijateljstvo biti po strani.

Inače, utakmica između Francuske i Maroka igra se u srijedu sa početkom u 20 sati na Al Bayt stadionu u Al Khoru.

Top Komentari

Arnel925
Nako fina majka a on našao ovu golu rospiju. Eh degeneriku
7 2
user1596891057
Žena može biti svako ali mama ne
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi