Govorili su da je Eto'o lud kada je prognozirao finale Svjetskog prvenstva, a sada druga priča

Vjerovao je svojoj selekciji, ali i drugoj koja je hit

Govorili su da je Eto'o lud kada je prognozirao finale Svjetskog prvenstva, a sada druga priča

Samir Mlaćo
Reprezentaciji Maroka mnogi nisu davali šanse da može napraviti 'ozbiljan' rezultat na Svjetskom prvenstvu, no jeste legendarni Samuel Eto'o.

Reprezentaciji Maroka mnogi nisu davali šanse da može napraviti 'ozbiljan' rezultat na Svjetskom prvenstvu, no jeste legendarni Samuel Etoo.

Eto'o je kazao uoči prvenstva u Kataru da će u finalu igrati Maroko i Kamerun.

Kamerun sigurno neće, a pred selekcijom Maroka je još jedna prepreka, doduše mnogo velika u vidu selekcije Francuske u srijedu.

"Maroko i Kamerun igrat će finale", rekao je nekadašnji napadač Intera početkom prošlog mjeseca, tvrdeći da će Marokanci proći Španiju, Portugal i Francusku na putu do finala, a da će njegova zemlja tamo doći preko Belgije, Senegala...

Pogodio je za Marokance koji su zaista napravili čudo.

Oglasi

Prošlo su grupnu fazu, a zatim i Španiju, te Portugal koji su savladali minimalnih 1:0.

Sada ih očekuje Francuska i sve je moguće u 90 minuta. Marokanci su osvojili brojne simpatije i sigurno su puni samopouzdanja i motiva da nastave nevjerovatni put.

Marokanci se nadaju da će prognoza Eto'a za njihovu selekciju biti tačna.

Kada je Kamerun u pitanju, Kamerunci su na završili na trećem mjestu u grupi G sa Brazilom, Švicarskom i Srbijom.

Osvojili su četiri boda, dok su Brazil i Švicarska prošli dalje sa šest. Srbija je bila posljednjeplasirana sa jednim bodom.

Samuel Eto'o profesionalnu karijeru je započeo u madridskom Realu. Ipak, među Kraljevima nikad nije dobio pravu šansu i zato se odlučio na odlazak u Mallorcu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

To mu se isplatilo. U ovom timu je eksplodirao, uslijedio je transfer u Barcelonu s kojom je osvojio gotovo sve što je mogao.

Nakon Barce dvije godine je igrao u Interu, a zatim je iz godine u godinu mijenjao timove sve do 2019. godine kada je završio karijeru u Kataru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi