Hrabar ili lud? Sevillin nogometaš je za tren "pocijepao trenersku diplomu" Jorgea Sampaolija

Acunin potez je neobjašnjiv

Hrabar ili lud? Sevillin nogometaš je za tren "pocijepao trenersku diplomu" Jorgea Sampaolija

Edmir Škorić

Sevilla je bila u solidnom nizu kod kuće i činilo se da je najzad prevazišla krizu, sve do neočekivanog poraza od Osasune u nedjelju navečer (2:3).

Sevilla je bila favorit na svom terenu protiv Osasune, ali je doživjela neočekivan poraz. Tim Jorgea Sampaolija je jako loš u ovoj sezoni i nalazi se u donjem dijelu tabele.

Andalužani imaju 25 bodova i zauzimaju tek 14. mjesto na tabeli, te od timova iz opasne zone imaju samo dva boda više. Zaista katastrofa kada se zna o kakvom timu se radi.

Očigledno postoje problemi unutar tima, a potez defanzivca Marcosa Acune podgrijao je te sumnje. Čini se da između igrača i samog trenera Sampaolija stvari ne funkcionišu onako kako bi trebale.

Tokom utakmice Sampaoli je na teren poslao poruku u kojoj je objasnio promjenu taktike, koja je krenula od Nemanje Gudelja do Olivera Torresa. Međutim, Acuna je izdaleka došao kako bi uzeo papir od Torresa, zgnječio ga i bacio na tlo ne gledajući ga.

Otprilike u ovo doba prošle godine kružile su glasine o podjeli u svlačionici, pri čemu su argentinski članovi formirali klan. Iako je Sampaoli sunarodnjak, neki to vide kao dodatni dokaz da svlačionica nije u potpunosti pod kontrolom.

Oglasi

Bez obzira na rezultate, mediji u Španiji uvjeravaju da će Sampaoli na kraju sezone napustiti klupu Seville.

U međuvremenu, pitanje je kako će kontroverzni Sampaoli reagovati nakon što vidi šta je uradio njegov igrač ili je već to vidio i na neki način kaznio svog sunarodnjaka.

U svakom slučaju, zaista je mnogo problema u i oko Seville, čiji navijači jedva čekaju da se sezona završi, barem kada je španska La Liga u pitanju, dok polažu nade da bi se u Evropskoj ligi moglo napraviti nešto više.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla će u osmini finala takmičenja koje je već osvajala igrati protiv turskog Fenerbahčea.

Prve utakmice na rasporedu su 9. marta, a uzvrati sedam dana kasnije, 16. marta. Finale Evropske lige se igra 31. maja u budimpeštanskoj Puškaš Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti