Čudesni Di Maria odveo Juventus u osminu finala, Sporting i Sevilla se priključili Staroj dami

Mečevi Evropske lige

Čudesni Di Maria odveo Juventus u osminu finala, Sporting i Sevilla se priključili Staroj dami

E. Čaušević

Juventus je večeras u gostima pobijedio Nantes sa 3:0 u revanš meču šesnaestine finala Evropske lige i na krilima fantastičnog Angela Di Marije plasirao se u narednu rundu ovog takmičenja. Također, u osminu finala prošli su još Sporting i Sevilla.

Nantes je u prvom meču uspio da iznenadi sve i dođe do remija (1:1), te se očekivalo da bi francuski klub i večeras mogao pružiti otpor Staroj dami, ali se to nije desilo.

Juventus je fantastično otvorio večerašnju utakmicu i već u petoj minuti uspio je da dođe do prednosti kada je spektakularan gol za 1:0 postigao Di Marija koji je utišao u potpunosti navijače Nantesa.

Čini se da je sve bilo riješeno samo desetak minuta kasnije. U 18. minuti Di Maria je izborio penal i direktan crveni karton kojeg je dobio defanzivac domaćeg tima Pallois.

Upravo je Argentinac preuzeo odgovornost s bijele tačke i uspio je pogoditi za 2:0. Nantes je pokušao da se vrati u meč, ali s igračem manjem je to za francuski klub jednostavno bila nemoguća misija.

Sve je riješeno u ovoj utakmici bilo u 78. minuti kada je Juve došao do trećeg gola. Lopta se odbila od Vlahovića i sretno došla do Di Marije, koji glavom zabija gol za konačnih 3:0, te hat-trickom kruniše svoju fantastičnu partiju.

Oglasi

Juventus je do kraja rutinski priveo utakmicu kraju i zasluženo se plasirao u osminu finala Evropske lige.

U osmini finala gledat ćemo i lisabonski Sporting koji je večeras u gostima deklasirao Midtjylland sa 4:0. U Lisabonu je prije sedam dana bilo 1:1, ali Sporting je večeras očitao pravu lekciju domaćem timu.

Dva gola za Sporting zabio je Pedro Goncalves, dok je jedan dodao Coates, a konačnih 4:0 za goste postavio je Gartenmann autogolom u 85. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U osminu finala ide iz Sevilla koja je preživjela pakao u finišu meča u Eindhovenu. PSV je slavio sa 2:0, ali španski klub ide dalje jer je u prvom meču slavio sa 3:0 prije sedam dana.

PSV je poveo golom De Jonga u 77. minuti, dok je gol za 2:0 u četvrtoj minudi nadoknade zabio Silva. Ipak, Nizozemci nisu imali dovoljno vremena da pokušaju zabiti treći gol i izboriti produžetke, te je ostalo do kraja 2:0.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676165683
Juve protiv svih ⚠️⚠️⚠️
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije