"Izazivao je paniku među protivnicima, neprestano su ga udarali"

Bivši trener o Adami Traoreu

"Izazivao je paniku među protivnicima, neprestano su ga udarali"

E. Škorić

Krilni nogometaš Wolverhamptona i španski reprezentativac Adama Traore smatra se najjačim igračem današnjice.

Traore je nevjerovatno brz i snažan nogometaš i ponekad može da napravi razliku među dva tima. O njemu je sada posebno govorio Andres Carrasco, koji je Traorea vodio u omladinskoj ekipi Barcelone.

On je istakao da je Traore bio nezaustavljiv i da su ga se protivnički defanzivci često plašili, te da su ga raznim fizičkim kontaktima pokušavali zaustaviti.

"Kada bi Adama imao loptu, nastala bi panika među protivničkim igračima. Bilo je puno 11-godišnjaka u Barceloni koji su ostavljali dojam da su tri ili četiri godine stariji, ali Adama nije bio takav. Bio je vrlo malen, jedan od najmanjih u u timu, no zaista je privlačio pažnju", kazao je Carrasco, dodavši:

"Kada bismo branili korner, stavili bismo ga na rub šesnaesterca kako bi iskoristio odbijene skokove. Njegovom brzinom bismo otišli ravno do drugog gola i dosta puta nam je to uspijevalo".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nevjerovatno je koliko su ga neprestano udarali kako bi pokušali da ga zaustave. No, koliko god dobijao udarce, uvijek bi ustajao kao da se ništa nije ni dogodilo", dodao je Traoreov bivši trener.

On smatra da je engleski nogomet kao stvoren za Traorea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi