Suarez: Svi su htjeli da igraju protiv Chelseaja jer su smatrali da su slaba ekipa

Urugvajac otvoreno priznao

Suarez: Svi su htjeli da igraju protiv Chelseaja jer su smatrali da su slaba ekipa

E. Čaušević

Chelsea je ove sezone sve iznenadio osvajanjem trofeja Lige prvaka.

Plavci u prvom dijelu sezone nisu blistali, ali se sve promijenilo kada su čelnici kluba odlučili uručiti otkaz Franku Lampardu.

Umjesto Lamparda na klupu londonskog kluba stigao je Thomas Tuchel koji je nekoliko sedmica prije dobio otkaz u PSG-u.

Ispostavilo se da je to bio fantastičan potez Chelseaja jer je Tuchel u potpunosti preprodio ekipu koja je na kraju došla do finala Lige prvaka u kojem je porazila Manchester City sa 1:0.

Chelsea je tako neočekivano uspio da osvoji svoju drugu titulu u Ligi prvaka što na polusezoni sigurno niko nije mogao očekivati.

Jedan od njih bio je i Luis Suarez koji je pred osminu finala govorio o Chelseaju. Atletico i Chelsea igrali su u ovoj fazi, a Plavci su lakše od očekivanog uspjeli da se plasiraju u četvrtfinale.

Suarez je tada govorio o ambicijama Atletica i u potpunosti je podcijenio Chelsea. Međutim, sada je Suarez promijenio priču i smatra da njegov klub može naredne sezone da bude iznenađenje protiv Chelseaja.

"Ambicije ne prestaju i zašto da ne sanjamo o Ligi prvaka? Pa, pogledajte Chelsea s kojim je svaki klub htio igrati u nokaut fazi jer su smatrali da su slaba ekipa, a na kraju su osvojili ovo takmičenje", rekao je Suarez.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Suarez je u Atleticu imao odličnu sezonu u kojoj je postigao 21 pogodak i vodio je madridski klub do titule prvaka Španije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Green_Bay
Vi ste slabi i išamarani u dvomeču.A sada lagano u kolibu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi