Ova nacija je posebna: Predsjednik kluba odmah nakon utakmice radio na transferu protivničkog igrača

A ko bi drugi...

Ova nacija je posebna: Predsjednik kluba odmah nakon utakmice radio na transferu protivničkog igrača

Edmir Škorić

Turski klub Adana Demirspor izborio je plasman u treće pretkolo Konferencijske lige golom u 94. minuti, a nakon meča pomalo nestvarna scena.

Adana je igrala protiv Cluja iz Rumunije u drugom pretkolu. Prva utakmica završena je rezultatom 1:1, pa je turski klub pred svojim navijačima vjerovao u pobjedu za prolaz dalje.

Poveli su u 43. minuti golom Akintole, ali im je planove pokvario Gravillon, njihov stoper koji je u 63. minuti dobio direktan crveni karton, što je pomoglo Rumunima da već u 68. minuti dođu do 1:1. Mogos je zabio s penala.

S igračem manje turski tim je bio u teškoj situaciji, ali je u nadoknadi vremena golom Ndiayea došao do pobjede i na kraju velikog slavlja.

Turski klub kojeg sa klupe predvodi legendarni Patrick Kluivert u trećem će pretkolu igrait protiv Osijeka.

Oglasi

U Adani su bili jako raspoloženi nakon kraja utakmice protiv Cluja. Predsjednik kluba Murat Sancak je potom prišao najboljem igraču kod gostiju, a zatim obavijestio sportskog direktora svoje ekipe kako će napraviti transfer.

Sancaku se očito dopala partija Arlinda Ajetija, 29-godišnjeg albanskog stopera, koji već neko vrijeme igra za Cluj, a prethodno je igrao za mnoge klubove u Italiji i Švicarskoj.

Albanac se samo nasmijao nakon govora predsjednika Adane, ali nemojte se iznenaditi ako već u narednim danima bude predstavljen kao novo veliko pojačanje ambicioznog superligaša.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Adana već narednog četvrtka dočekuje Osijek u prvom meču 3. pretkola Konferencijske lige, a onda 13. avgusta u goste joj dolazi Rizespor na početku turskog šampionata.

Klub je imao dobar prijelazni rok, a najzvučnije pojačanje je legendarni Portugalac Nani koji je kao slobodan igrač došao iz Melbournea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi