Turci gase nadu bh. navijačima o dolasku Slavena Bilića na kormilo Zmajeva

Iz Turske dolaze najnovije vijesti

Turci gase nadu bh. navijačima o dolasku Slavena Bilića na kormilo Zmajeva

Eldar Ganibegović

Slaven Bilić ime je koje se od danas dovodi u vezu s preuzimanjem fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, navijači ga također žele, no isto tako već danas bi nada da će Splićanin doći na kormilo Zmajeva, mogla biti ugašena.

Sramotan poraz protiv Luksemburga bio je kap koja je prelila čašu i danas je Faruk Hadžibegić i zvanično razriješen dužnosti na mjestu selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

On je razgovarao s predsjednikom N/FSBiH Vicom Zeljkovićem i direktorom reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem, te je potpisan sporazumni raskid ugovora.

Odmah je, kako je to i uobičajeno, počelo da se licitira mnogim imenima, a najzvučnije je definitivno ono Slavena Bilića, 54-godišnjeg hrvatskog stručnjaka.

U anketi SportSport.ba portala do trenutka objave ovog članka glasala su 394 čovjeka, a čak 75% ih je odabralo Slavena Bilića kao želju za novog selektora Zmajeva. 

[/poll][/poll]

Oglasi

Slaven Bilić bez posla je od marta mjeseca kada je nakon 26 utakmica napustio engleski Watford, a ranije je vodio BH Guoan, WBA, Al-Ittihad, West Ham, Bešiktaš, Lokomotiv Moskvu, Hajduk, te U-21 i A selekciju Hrvatske. 

Kao selektor Hrvatske radio je od 2006. do 2012. godine, te vodio 65 utakmica uz odličan prosjek bodova po meču, čak 2,15, što je i daleko najbolji prosjek u njegovoj karijeri.

Osim što je plata problem u dovođenju Slavena Bilića, sada iz Turske stiže hladan tuš za 75% navijača koji su odgovorili u anketi, ali i sve ostale koji bi rado vidjeli Slavena Bilića na klupi naše selekcije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naime, kako prenose pojedini turski mediji, Slaven Bilić je dogovorio sve uslove s tamošnjim Adana Demirsporom i u narednoj sezoni će voditi ovaj klub. 

Ostaje da vidimo još da li će sve biti i zvanično potvrđeno, no jasno je da je hrvatski stručnjak u ovom momentu još uvijek daleko od klupe naše reprezentacije.

Top Komentari

Hasni
E bilo dobro da ovaj dode, zna cojk svoj posao. A ima i muda
1 0
E moj bošnjo glupi nije valjda da vjeruješ da bi te Bilić trenirao ...isto tako i političarima vjerujte glupi bošnjo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi