Samo u Turskoj: Bijesni navijači Fenera u avionu okružili sudiju

Nakon jučerašnje utakmice

Samo u Turskoj: Bijesni navijači Fenera u avionu okružili sudiju

Edmir Škorić

U Turskoj se za nogomet živi, a to nekada prelazi granice normalnog. Često viđamo divljačke ispade, žestoke sukobe i na terenu, a naročito na tribinama, a nerijetko se desi da se odigra "treće poluvrijeme" daleko od stadiona.

Turski velikan Fenerbahče nastoji zadržati korak za vodećom Galatom, koja sada nakon 21 odigranog kola ima +6 u odnosu na ljutog gradskog rivala.

Bodovna prednost koju Galatasaray ima svakako je dostižna, ali ipak pitanje je može li iko da im se ispriječi na putu do nove titule nakon fantastične forme i brojnih vezanih pobjeda u domaćem prvenstvu.

Za razliku od Galate, Fener zna da kiksa i prospe bodove, mada se kiksom ne može nazvati remi na teškom gostovanju kod Adane Demirspor.

U sinoć odigranoj utakmici bilo je 1:1, ali bilo je čudnih situcija. Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka iako je bilo barem 20 udaraca prema jednom i drugom golu (ukupno), poništio je VAR u 14. minuti gostima gol zbog igranja rukom, a Belhanda je promašio penal za Adanu u 32. minuti.

Najzad je Adana dobila još jedan penal u 84. minuti, a Ndiaye pogađa za 1:0. Samo pet minuta kasnije Enner Valencia donosi izjednačenje Feneru, koji je u ludoj i dramatičnoj završnici ipak ostao bez pobjede.

Na kraju dosta prigovora na suđenje sudije Palabiyika i njegovih pomoćnika, a onda je pokazan crveni karton treneru gostiju Jorgeu Jesusu.

Pomoćni sudija Abdullah Bori Ozkari imao je velike neugodnosti tokom leta avionom. U avionu ga je zatekla i okružila grupa navijaač Fenera, koji su ga stjerali u kut i vikali mu: "Nećeš izaći napolje". Bilo je raznih prijetnji, ali na kraju se situacija smirila.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U Fenerbahčeu smatraju da im sudije otežavaju i da ih na neki način sputavaju na tom putu do titule, ali u Turskoj su ovakve stvari normalne i skoro da ne postoji utakmica da ne bude barem jedan incident, a da sudije nisu najveći krivci za sve što se dogodi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi