Dennis Hadžikadunić je sve bliže sjajnom potpisu
Odlični nastupi Dennisa Hadžikadunića nisu prošli nezapaženo, a turski velikan želi što prije završiti posao s bh. defanzivcem

Bh. defanzivac

Dennis Hadžikadunić je sve bliže sjajnom potpisu

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Dennis Hadžikadunić (24) karijeru bi mogao nastaviti u redovima turskog velikana Fenerbahčea koji će u narednim danima pokušati završiti potpis 24-godišnjeg defanzivca.

Dennis Hadžikadunić napustio je prije nekoliko dana ekipu Malmea, gdje je boravio na posudbi iz ruskog Rostova, a karijeru bi mogao nastaviti u redovima turskog Fenerbahčea.

Sjajni 24-godišnji štoper nema namjeru da se vraća u Rusiju i ekipu Rostova s kojim je ugovorom vezan do ljeta ove godine, a sve je izvjesnije da će karijeru nastaviti u Turskoj.

Fenerbahče pokazuje ozbiljan interes za bh. fudbalera. Krenuli su u realizaciju transfera i neće biti nikakvo iznenađenje ako Hadžikadunić u narednim danima postane član istanbulskog velikana.

Cijena bh. fudbalera na tržištu je tri i po miliona eura. Fenerbahče ne bi trebao imati nikakvih problema da ga angažuje i vidjet ćemo u narednim danima hoće li se to zaista i desiti.

Dennis Hadžikadunić je karijeru počeo u Malmeu, a 2018. godine je potpisao za Rostov u trasferu vrijednom milion eura.

Oglasi

U Rusiji je igrao odlično. Privukao je pažnju na sebe, ali je kao i veliki broj drugih fudbalera odlučio otići iz ove zemlje nakon što su Rusi izvršli invaziju na Ukrajinu.

Zahvaljujući posebnoj FIFA regulativi besplatno je potpisao ugovor s Malmeom. Tamo je proveo prethodnih šest mjeseci, igrao je dosta dobro, no saradnja nije nastavljena.

Fenerbahče se odmah javio. Pregovori su u toku s menadžerima 24-godišnjeg fudbalera i neće biti nikakvo iznenađenje ako Hadžikadunić karijeru nastavi u Turskoj.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tim iz Istanbula je trenutno na drugoj poziciji u prvenstvu. Imaju 35 osvojenih bodova, četiri manje od velikog rivala Galatasaraya i pojačanja, posebno u odbrani, neophodna su im za ostatak sezone.

Sjajni defanzivac je za nacionalni tim Bosne i Hercegovine odigrao 19 utakmica.

Top Komentari

Chesa
Fener je Ok ako će igrati mada bi više volio da se okrenuo Italiji ili Njemačkoj.
8 2
FahroKonjHodzic
rupcaga
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi