Ugašen je sjaj velike zvijezde: Opet se osramotio, odlazi sa velike scene, igrat će u ligi "veterana

Još jedna razočaravajuća partija

Ugašen je sjaj velike zvijezde: Opet se osramotio, odlazi sa velike scene, igrat će u ligi "veterana

A. Čaušević

Specifičnost turske lige je da dovodi velike zvijezde u svoje redove i to kada su one u velikom padu. To bi mogao biti slučaj sa još jednim igračem koji je ne tako davno plaćen više od 100 miliona eura. 

Mnogo je primjera iz prošlosti kada bi odlični igrači nakon pada u nekoj od Liga petica kao narednu destinaciju izabrali Istanbul i jedan od tri velikana sa Bosfora - Fenerbahce, Galatasaray i Bešiktaš.

Upravo bi u januaru put Fenerbachea mogao stići fudbaler koji je svojevremeno bio među najboljim na Starom kontinentu, ali je već nekoliko sezona u velikom padu.

Kada je potpisao za Real Madrid plaćen je čak 115 miliona eura. Chelsea je zaradio ogroman novac pošto je bio u posljednoj godini ugovora. Riječ je o Edenu Hazardu.

Hazard od svog dolaska 2019. godine pa do danas nikada nije uspio da pokaže svoj kvalitet među Los Blancosima. Glavni razlog su brojne povrede.

Otkako je potpisao za Real imao je čak 15 povreda zbog čega je propustio oko 70 utakmica, praktično više od jedne sezone.

Oglasi

Posljednju šansu da se pokaže imao je u utakmici Kup Kralja protiv četveroligaša, ekipe Cacerena koju je Real nekako riješio u svoju korist sa 0:1.

Hazard je bio starter i odigrao je nešto više od sat vremena igre, a njegova statistika je bila i više nego poražavajuća.

Pored brojnih rubrika koje su ključne za ofanzvino orijentisane igrače upisane su samo nule što dovoljno govori koliko je bio loš.

"Hazard? Izgledao je kao da mu nije stalo do utakmice. Nije želio da uzme loptu, nije trčao. Neprimjećen", kazao je fudbaler Cacerena, Carmelo Merenciano.

Sasvim je jasno da je Hazaradova zvijezda prestala da sjaji i da više nije za fudbala na najvećem nivou i gotovo pa sigurno odlazi sa velike scene u svojoj 32. godini.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je Belgijancu već dao odriješene ruke i neće ga zaustavljati, to otvara nadu Fenerbahcea da može dovesti bivšeg kapitena reprezentativnih Crvenih đavola.

Hazardu ugovor sa Los Blancosima važi do ljeta 2024. godine. Plata mu je više od 400.000 eura sedmično pa i ne čudi zašto mu se ne ide iz španske prijestolnice.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
Chelsea zaradio na jesu 115 miliona i dao ih za Lukakua time ispada da je jedino Inter zaradio jer je "uvalio" Lukakua za ogromne pare a Dzeku doveo djaba i nije se.uopste osjetio njegov odlazak..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti