Adebayor potpisao za Kayserispor

Iskusni napadač u novom timu

Adebayor potpisao za Kayserispor

Iskusni napadač Emanuel Adebayor karijeru će i definitivno nastaviti u Kayserisporu. 

Otkako je napustio Bašakšehir ime ovog 35-godišnjeg fudbalera se dovodilo u vezu sa nekoliko klubova, a izbor je na kraju pao na Kayserispor s kojim je potpisao ugovor na jednu godinu.

Svečanost potpisivanja ugovora je održana u sportskom kompleksu Kayserispora, a nakon što je realizovan transfer zadovoljstvo nije skrivao ni sam Adebayor.

"Ovo je liga koju poznajem veoma dobro, sretan sam što sam ovdje. Samo zajedništvom možemo napraviti nešto, želim dati pozitivan doprinos velikom kvalitetu u ovom klubu", izjavio je Adebayor.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U Kayserisporu su uvjereni da su dolaskom Adebayora dobili veliko pojačanje u navalnom redu, a transfer je izazvao euforiju i među navijačima, koji su ga odmah po dolasku u grad okupirali kako bi se fotografisali s njim i poželjeli mu dobrodošlicu.

Iza Adebayora je veoma bogata karijera. Igrao je za Metz, Crystal Palace, Monaco, Manchester City, Real Madrid, zatim Arsenal u kojem je ujedno i ostavio najveći trag.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi