Emmanuel Adebayor potpisuje za Kayserispor
Adebayor ostaje u Turskoj

Iskusni napadač nije dugo tražio novi klub

Emmanuel Adebayor potpisuje za Kayserispor

S. Pašalić

Nekadašnji igrač Arsenala, Emmanuel Adebayor, trebao bi postati novi član turskog Kayserispora.

35-godišnji Togoanac je od ovog ljeta slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Basaksehirom, a od tada se povezivao sa nekoliko klubova.

Turski mediji prenose da je Adebayor danas bio u Istanbulu i da je dogovorio principe sa ljudima iz Kayserispora te da bi nakon obavljenog ljekarskog pregleda trebao potpisati ugovor sa ovim timom.

Navijači ovog kluba su dočekali iskusnog napadača i slikali se s njim, a on nije želio davati nikakve izjave za medije.

Adebayor je u svojoj karijeri igrao za nekoliko velikih klubova poput Arsenala, Manchester Cityja, Real Madrida i Tottenhama, a najveći trag je ostavio u londonskom klubu.

Arsenal ga je 2006. godine kupio od Monaca za 10 miliona eura, a u ovom klubu je proveo tri godine i u tom periodu upisao 142 nastupa i postigao je 62 gola.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije