Ljajić izašao na stadion, uzeo mikrofon u ruke, a onda je zagrmilo: "Es-selamu alejkum"

Vratio se kući

Ljajić izašao na stadion, uzeo mikrofon u ruke, a onda je zagrmilo: "Es-selamu alejkum"

Endin Čaušević

Novi Pazar prije dva dana bio je u centru pažnje javnosti u regionu nakon što je Adem Ljajić odlučio da se vrati kući i potpiše za klub u kojem je napravio svoje prve korake. Ljajić je dočekan na spektakularan način, a navijače je bacio u trans kada je uzeo mikrofon u ruke i pozdravio ih.

Ljajić je iznenadio sve odlukom da se vrati u Novi Pazar i karijeru nastavi u srbijanskoj Superligi jer ima tek 31 godinu, ali već odavno ne igra na svom najboljem nivou.

On je prve korake napravio u Novom Pazaru, a još kao omladinac otišao je u Partizan. Nakon Partizana igrao je odlično u Italiji gdje je nastupao za Fiorentinu, Romu, Inter i Torino.

Na ljeto 2018. godine otišao je u Bešiktaš u kojem je bio sve do prije godinu dana. Nakon raskida ugovora šest mjeseci je bio bez kluba, a potom je otišao u Karagumruk gdje je proveo prethodnu polusezonu, no nakon toga shvatio je da je vrijeme da se vrati kući.

Ljajić će sigurno biti veliko pojačanje za Novi Pazar u nastavku sezone, a navijači ovog kluba dočekali su ga na zaista spektakularan način.

Oglasi

On je predstavljen na stadionu Novog Pazara gdje je bio veliki broj navijača, a održao je i kratak govor nakon potpisa ugovora.

Ono što je mnoge najviše oduševilo je trenutak kada je Ljajić nazvao selam na koji su mu navijači s tribina zdušno odgovorili.

"Es-selamu alejkum svima. Želim da vas pozdravim sve i hvala vam na ovom velikom dočeku koji ste priredili za mene. Nije lako Boga mi pričati sada. Nadao sam se i sanjao da će doći ovaj dan, eto bilo je vrijeme da se vratim kući i da svi zajedno pokušamo napraviti nešto za ovaj grad", rekao je Ljajić.

@e1_tigre

Sinovi Grada 🫶🫀#foryou #popular #loveyou #baka #tiktok #ademljajic #fudbal #football

♬ original sound - 🐯
Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Novi Pazar sutra igra na svom terenu protiv Napretka u okviru sedmog kola Superlige i bit će zanimljivo vidjeti da li će Ljajić biti u konkurenciji za ovu utakmicu.

Nakon šest odigranih kola ekipa Novog Pazara je na 11. mjestu sa sedam bodova.

Top Komentari

Drakula
Seljakluk,nije ti ovo dzamija. Zna sw gdje se selam naziva. Na kraju krajeva to nije muslimanski pozdrav nego arapski gdje normalno koriste i katolici i pravoslavci tu uzrecicu.
2 2
Jugovina
Koji ste vi kreteni hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi