Bizarna odluka italijanskog sudije: Slavio gol na svoj prepoznatljiv način, pa dobio žuti karton

Lookman ni sam nije vjerovao u odluku Doverija

Bizarna odluka italijanskog sudije: Slavio gol na svoj prepoznatljiv način, pa dobio žuti karton

E. Čaušević

Nigerijac Ademola Lookman ljetos je iz Leipziga prešao u Atalantu, te je to za njega bio odličan potez.

Lookman je u dresu kluba iz Bergama uspio da odigra devet mečeva u dosadašnjem dijelu sezone, te je već zabio tri gola i dodao je isto toliko asistencija.

Atalanta je jučer remizirala u gostima protiv Udinesea sa 2:2, a upravo je Lookman bio jedan od zapaženijih igrača na ovom susretu.

Ovaj 24-godišnji Nigerijac u 36. minuti uspio je zabiti pogodak za 1:0 i dovesti Atalantu u vodstvo, a potom je na svoj prepoznatljiv način proslavio ovaj gol.

Lookman je poznat po tome što slavi gol tako što rukama pokazuje kao da ima naočale, ali se to očito jučer nije svidjelo sudiji Danieleu Doveriju koji je igraču Atalante pokazao žuti karton zbog tog slavlja.

Image

Oglasi

Objašnjenje sudije nakon utakmice bilo je da je Lookman na taj način uvrijedio ljude koji imaju slab vid što je zaista mnoge nasmijalo i nevjerovatno je da je odlučio dati žuti karton igraču kluba iz Bergama.

Pored Lookmana na ovaj način svoje golove slavi i mladi veznjak Barcelone, Pedri, koji je upravo sinoć donio pobjedu Barci protiv Celte i na taj način je proslavio gol, ali logično nije dobio karton.

Image

Potražite više informacija na temu Serie A:

Javnost u Italiji ne može da vjeruje da je Doveri kaznio Lookmana žutim kartonom i to je dao kao objašnjenje jer je od ranije bilo poznato kako Nigerijac slavi svoje golove.

Mnogi smatraju da Lookman nije ni na koji način uvrijedio nekoga tom proslavom što je i sam istakao nakon utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi