Adi Nalić potpisao - Karijeru nastavlja u nizozemskoj Erediviziji!
Adi Nalić napravio sjajan transfer - Karijeru nastavlja u Almere Cityju.

Sjajan posao

Adi Nalić potpisao - Karijeru nastavlja u nizozemskoj Erediviziji! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Adi Nalić, ima novi klub. Karijeru će nastaviti u najjačem rangu nizozemskog fudbala, Erediviziji.

Ono što se nekoliko dana ranije špekulisalo, danas je dobilo zvaničnu potvrdu. Adi Nalić je novi fudbaler Almere Cityja.

Ovo je prvi inostrani transfer Adija Nalića iz Švedske, gdje je do sada igrao s dosta uspjeha za Malmo i Hammarby koji je napustio na kraju minule sezone u Švedskoj.

Kako je Almere City potvrdio putem zvaničnog sajta, Adi Nalić je ugovor potpisao do ljeta 2026. godine, odnosno saradnja je dogovorena na dvije i po godine.

"U zadnje vrijeme sam razgovarao s mnogim klubovima o tome gdje želim nastaviti karijeru. Nizozemsko prvenstvo me fascinira jer se igra lijep i napadački fudbal. Od klubova s ​​kojima sam razgovarao, Almere City se istaknuo kao mlad i ambiciozan klub", kazao je bh. fudbaler na predstavljanju.

Oglasi

"S Adijem u timu dobijamo mnogo iskustva i kreativnosti. Jako ga je privukla priča o našem klubu i načinu na koji igramo i želimo to iskoristiti", istakao je tehnički direktor kluba, Johan Hansma.

Almere City se potrudio i da na sjajan način predstavi našeg fudbalera. Pogledajte video koji su objavili na društvenim mrežama.

Inače, 26-godišnji Nalić od ere Ivayla Peteva i 2021. godine igra i za našu reprezentaciju. Do sada je upisao devet nastupa.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Nakon teške povrede koljena zbog koje je pauzirao oko godinu dana, Adi Nalić je sjajno igrao u Hammarbyju što mu je donijelo prelazak u Nizozemsku. Nema sumnje da će sada biti još bliže očima Save Miloševića, trenutnog selektora reprezentacije BiH.

Osim njega, nedavno je u Nizozemsku stigao i Benjamin Tahirović. Podsjetimo, on je stigao u Ajax gdje se već etablirao kao jedan od najvažnijih igrača bivšeg prvaka Evrope. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi