Adi Nalić sretan zbog povratka u reprezentaciju: Očekujem dvije pobjede, a onda plasman na EURO!

Sjajni fudbaler Hammarbyja

Adi Nalić sretan zbog povratka u reprezentaciju: Očekujem dvije pobjede, a onda plasman na EURO!

Eldar Ganibegović

Novi-stari selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nije mnogo mijenjao kada je u pitanju spisak. Jedina značajnija promjena u odnosu na neke prethodne spiskove jeste poziv Adiju Naliću, koji se tako vraća u reprezentaciju nakon teške povrede koljena koju je doživio.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Meho Kodro, na nedavno objavljeni spisak za kvalifikacione utakmice protiv Lihtenštajna i Islanda uvrstio je sjajnog fudbalera švedskog Hammarbyja, Adija Nalića.

Kao član Malmöa, Nalić je nastupio osam puta u najdražem dresu, a debitovao je kod Ivayla Peteva 2021. godine. Teška povreda ga je udaljila s terena gotovo godinu dana, u međuvremenu je promijenio i klub, a sada je, čini se, u formi karijere i kao takav se vraća među Zmajeve.

U razgovoru za SportSport.ba Nalić je istakao da je to za njega bio najteži period u karijeri, no psihički je itekako stabilan i ima motiv da bude još bolji nego prije.

"Najteži period u karijeri svakog igrača je period odsustva s terena zbog povreda. Moja povreda me odvojila od terena 11 mjeseci i to je bio jako težak period za mene i porodicu. Sretan sam što sam se vratio. Cilj je biti još bolji nego prije povrede", rekao nam je Nalić, pa nastavio:

"Sada sam na terenu i želim dobrim igrama nadomjestiti taj teški period. Za četiri mjeseca sam odigrao preko 20 utakmica u ligi i sa klubom igrao u evropskim takmičenjima."

Oglasi

Osvrnuo se zatim na novi poziv u reprezentaciju. Jasno, vrlo je sretan i jedva čeka da ponovo obuče nacionalni dres.

"Sretan sam zbog poziva u reprezentaciju. Period kada sam predstavljao moju zemlju je i najljepši period u mom životu", kazao je Nalić, te dodao da je imao veliku podršku dok je bio povrijeđen:

"Od prvog dana povrede imao sam jako čest kontakt s ljudima iz reprezentacije koji su me zvali i interesovali za moj oporavak i povratak na teren."

Zmajevi 8. septembra na Bilinom polju dočekuju Lihtenštajn, a tri dana kasnije gostuju Islandu. Nalića zanima samo šest bodova, te u konačnici plasman na Evropsko prvenstvo:

"Od naredne dvije utakmice očekujem pobjede, a do kraja kvalifikacija želim uspjeh s izlaskom na Evropsko prvenstvo". 

Oglasi

Podsjetimo, i selektor Meho Kodro je prokomentarisao pozivanje Adija Nalića. Očigledno je za njega pripremio posebnu ulogu:

"Adi Nalić zaslužuje poziv, igrač je koji nam je potreban, ima karakteristike koje ga izdvajaju od ostatka našeg veznog reda."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U tekućoj sezoni Adi Nalić je upisao ukupno 21 nastup za Hammarby, te je postigao tri gola uz jednu asistenciju.

Za dva dana njega i njegov Hammarby očekuje domaći duel protiv AIK-a u Allsvenskanu, a onda i put u Bosnu i Hercegovinu na okupljanje Zmajeva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi