Adilović nije jedini: I srebreni Vatreni planira povratak fudbalu

Vraća se nakon dvije godine

Adilović nije jedini: I srebreni Vatreni planira povratak fudbalu

A. Čaušević

Uslijed zdravstvenih problema pojedini fudbaleri su primorani da pauziraju duže vremena, u međuvremenu ostanu bez kluba pa su primorani na individualne treninge. 

Eldin Adilović, svojevremeno najbolji strijelac Premijer lige BiH je prije nekoliko dana najavio svoj povratak fudbalu nakon više od dvije godine pauze.

Adilović je posljednji angažman imao u Samsunsporu, ali nakon problema s pubičnom kosti bio je primoran stopirati karijeru. Sada je ovaj 34-godišnjak spreman za povratak na teren.

Identičnu stvar kao Adilović planira uraditi i Ivan Strinić, nekadašnji reprezentativac Hrvatske koji je s Vatrenim na Svjetskom prvenstvu 2018. godine stigao do srebrene medalje.

Strinić je posljednji meč odigrao prije dvije godine protiv Francuske u finalu Mundijala. Ustanovljeno mu je da ima problema sa srcem, pa je prošlog ljeta postao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Već devet mjeseci trenira individualno i u potrazi je za novim klubom. Strinić uskoro puni 33, u karijeri je igrao za Hajduk, Dniplo, Napoli, Sampdoriju i Milan te se sada nada potpisu za klub sličnog renomea.

"Proteklih devet mjeseci od raskida s Milanom trenirao sam s Marinom Vlašićem i provodio vrijeme s porodicom. Spreman sam, zdravlje me služi i nema razloga da ovog ljeta ne pronađem novi klub", kazao je Strinić za Sportske Novosti.

Top Komentari

Ende
Ovo samo sportaport moze u isti članak staviti Strinića i Adiloviće... koji ste vi kraljevi XD
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi