Da li se Hadžanović vraća u Premijer ligu?
Hadžanović iz perioda kad je nastupao za FK Olimpik

Vezista napustio Makedoniju

Da li se Hadžanović vraća u Premijer ligu?

S. Mlaćo
Nekadašnji član Olimpika, Viteza, Slobode i Tuzle City Adis Hadžanović (30) napustio je Makedoniju gdje je imao posljednji angažman.

Hadžanović je posljednji angažman imao u ekipi Bregalnice, a u Makedoniji je nastupao i za Akademiju Pandev.

Pored Premijer lige naše zemlje i Makedonije nastupao je i u Hrvatskoj, Estoniji, Sloveniji, Yemenu..

Iza sebe ima bogato iskustvo, a u Prvoj ligi Makedonije upisao je 22 nastupa u nedavno završenoj sezoni.

Sada će krenuti nove izazove, vratio se u Sarajevo i postoji mogućnost da ga od naredne sezone vidimo u Premijer ligi.

Nije isključio tu mogućnost u razgovoru za SportSport.ba istakavši da je spreman i motivisan za nove izazove i da vjeruje da će napraviti pravi potez u svojoj karijeri.

Oglasi

U Makedoniji je protekle sezone nastupao i bivši član Željezničara Vedran Kjosevski koji je na kraju sa ekipom Struge stigao do titule prvaka.

Kjosevski je pokazao svoje kvalitete i dobio brojne pohvale. Pamtimo ga po nastupima u Premijer ligi u dresu FK Željezničar, no teško je očekivati da će se odlučiti za povratak u elitni rang bh. nogometa.

Podsjetimo, kada su u pitanju bh. premijerligaši oni koji su izborili Evropu sa pripremama će startati već početkom naredne sedmice.

Ostali će krenuti iza 20-tog u ovom mjesecu, te će imati dovoljno vremena da se spreme, a spremne su i određene promjene kada je u pitanju pravilnik.

Kako je ranije potvrđeno za SportSport.ba doći će do promjene "pravilo zaštićenog godišta" i ono će na snagu stupiti već od naredne sezone Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, u tekućoj sezoni klubovi su u početnom sastavu morali imati dvojicu U-21 igrača s tim da je jedan morao biti na terenu cijeli meč. Klubovima se to pravilo nije previše sviđalo, a iz Saveza su odlučili da reaguju.

Od nove sezone ovo će pravilo biti promijenjeno. Dakle, od nove sezone klubovi će morati u prvih 11 morati imati jednog U-21 igrača i jedan mora biti konstatno u igri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi