Talentovani kapiten juniorske bh. reprezentacije potpisao za Rijeku

Admir Bristrić iz Tuzle u Rijeku

Talentovani kapiten juniorske bh. reprezentacije potpisao za Rijeku · Saznajemo

E. Škorić

Mladi bh. reprezentativac Admir Bristrić potpisao je profesionalni ugovor s hrvatskim prvoligašem Rijekom na tri godine.

Bristrić je ponikao u gradačačkoj Zvijezdi, ali je relativno rano otišao u Osijek. Njegov talent prepoznao je i nekadašnji hrvatski reprezentativac Jurica Vranješ, koji se brine o njegovoj karijeri.

Ovaj talentovani ofanzivac igrao je za juniore Zrinjskog, potom je bio član juniora Slobode u prošloj sezoni, da bi ovog ljeta potpisao ugovor s Rijekom.

S obzirom da ima samo 18 godina i da predstavlja juniorsku bh. reprezentaciju, imao je brojne ponude, ali je Rijeka bila najkonkretnija i on će u ovom popularnom hrvatskom klubu nastaviti da se razvija.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Protekle sezone je u juniorskoj Premijer ligi na 20 mečeva postigao pet golova uz tri asistencije.

Spreman je za nove izazove u karijeri i želi u Rijeci pokazati da ga Jurica Vranješ nije slučajno proglasio nasljednikom Edina Džeke.

Top Komentari

Guber
Vidim da ga menadžer rano počeo šetati po klubovima valjda će se negdje malo duže zadržati
4 0
pero98
Dobro došao u pravi klub i sretno.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti