Admir Ljevaković blizu velikog jubileja u dresu Teplica
Legendarni veznjak blizu velikog jubileja u dresu čeških Teplica

Nedostaje mu jedan meč da ubilježi 300 nastup u češkoj ligi

Admir Ljevaković blizu velikog jubileja u dresu Teplica

D. Kurbegović

Nakon 25.kola u češkoj Fortuna ligi na tabeli se izdvojila ekipa Slavije iz Praga, koja je veoma blizu titule prvaka ove zemlje. U borbi za opstanak nalazi se nekoliko ekipa, a jedan od tih timova je i ekipa Teplica.

Teplice su trenutno na 14 mjestu sa 23 boda, šest više od zone ispadanja. Dobro je poznato javnosti da već 14 godina u ovom klubu igra Admir Ljevaković, bh.internacionalac i veteran koji još uvijek aktivno igra u najjačem rangu nogometa.

Ljevaković sa 37. godina na svojim leđima još uvijek bilježi minutažu u prvom timu Teplica, dok se uporedo bavi i trenerskim poslom u B ekipi Teplica.

Bivši veznjak TOŠK-a i Čelika blizu je jednog velikog jubileja, kojeg će vjerovatno dostići do kraja sezone. Naime, Ljevakoviću nedostaje još jedan nastup da ubilježi i jubilarni 300 nastup u najjačem rangu takmičenja u Češkoj.

Ovaj veznjak naravno gledajući sve takmičenje već je prešao broj 300 kada su u pitanju nastupi u svim takmičenjima, ali fali mu još jedan nastup u najjačem rangu takmičenja kako bi upisao veliki jubilej.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

To će se možda ostvariti već i predstojećeg vikenda, kada ekipa Teplica kod kuće dočekuje Mladu Boleslav.

Ljevaković je s Teplicama osvojio Kup ove zemlje i već je upisan u historiju ovog kluba, ali i cijele lige kao jedan od stranih igrača s najvećim brojem nastupa u najjačem rangu Češke.

Top Komentari

FRLegioen
Odlican,zahvalan igrac.Zao mi je samo sto nije napravio bolju karijeru.Robijasi te nikad nece zaboraviti
9 0
tale
hahah prejako, ja kontao frajer u penziji barem 5 godina
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi