Roma radi na raskidu saradnje sa Edinom Džekom
Foto - EPA

Već imaju zamjenu za njega

Roma radi na raskidu saradnje sa Edinom Džekom

M. Šljivak

Edin Džeko u narednoj sezoni vjerovatno neće nositi dres Rome.

Kako navodi italijanski list Corriere dello Sport, rukovodstvo rimskog tima odlučilo je da sa Džekom ne nastavi saradnju do kraja ugovora i sa njim će pokušati da dogovore raskid saradnje nakon okončanja ove sezone i godinu dana prije isteka ugovora kojeg bh. napadač ima.

Sportski direktor kluba Tiago Pinto već je u potrazi za novim napadačem koji će zajedno sa Borjom Mayoralom naredne sezone predvoditi napad Rome, a jedno ime se posebno izdvaja.

To je napadač Torina Andrea Belotti. Ovaj 27-godišnjak spreman je za novi korak u karijeri, ima odlične ponude na stolu, a navodno je za njega Roma destinacija koju preferira.

Pored rimskog kluba interes za uslugama reprezentativca Italije pokazuju Milan, Atletico, Chelsea, Everton i Lyon, no Vučica je u prednosti i velike su šanse da će upravo Belotti zamijeniti Džeku u dresu sa brojem devet.

Ipak, Roma prije svega treba sa Edinom dogovoriti raskid saradnje. To će ih koštati 7.5 miliona eura, koliki je ugovor bh. napadača za zadnju sezonu, ali po svemu sudeći je došao kraj Džekinom boravku na Olimpicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Legendarni bh. napadač je u Romi od 2015. godine. Igrao je zaista fenomenalan fudbal u dresu ovog tima i postao je jedan od najboljih napadača koji su ikad zaigrali na Olimpicu.

Ukupno je za Romu Džeko odigrao 251 utakmicu i postigao je 116 golova, te je treći strijelac kluba svih vremena iza Francesca Tottija (307) i Roberta Pruzza (138).

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uber_i
On je nekad bio mala igracina(zmajic) a sad je niko i nista ali neka ga trosi zaradeno u Lijepoj Nasoj nece valjda u bosni
2 14
criticos
drago mi je da se dobro osigurao kroz ugovor. skuzio ih je na vakat, jer je vidio kako se uprave smjenjuju, ambicije resetuju, a legende kluba hladno liferuju. uzece im lovu, raskinuti ugovor i dobiti slobodu za izbor kluba i uslova i to bez obestecenja ili nekih pregovora trampe.
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi