Admir Ljevaković upisao 300 nastup i ušao u historiju Češke lige
Bivši igrač TOŠK-a i Čelika zlatnim slovima upisao se u historiju najjačeg ranga takmičenja nogometa u Češkoj

Stranac sa najviše nastupa u historiji Fortuna lige

Admir Ljevaković upisao 300 nastup i ušao u historiju Češke lige

D. Kurbegović

Kao što smo pisali prije nekoliko dana, bh.nogometaš Admir Ljevaković na pragu je velikog jubileja u dresu čeških Teplica.

Ljevaković je danas ušao u finišu meča Teplice- Mlada Boleslav, kojeg su gosti riješili u svoju korist rezultatom 1:3. Ipak nešto pozitivno iz ove utakmice svakako je nastup Admira Ljevakovića, kojem je nastup protiv Mlade Boleslav bio jubilarni 300 u dresu Teplica u Fortuna ligi, te je postao prvi stranac u historiji lige kome je to uspjelo.

Dobro je poznato javnosti da već 14 godina u Teplicama igra Ljevaković, bh.internacionalac i veteran. Ljevaković sa 37. godina na svojim leđima još uvijek bilježi minutažu u prvom timu Teplica, dok se uporedo bavi i trenerskim poslom u B ekipi Teplica.

Ovaj veznjak naravno gledajući sva takmičenja već je prešao broj 300 kada su u pitanju nastupi u svim takmičenjima, ali večerašnji nastup ostat će upisan zlatnim slovima u historiju Teplica, ali i Češke lige.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Inače, ovaj veznjak sa ovim klubom uspio je osvojiti i Kup ove zemlje, a prema najavama na kraju sezone će se oprostiti od aktivnog igranja, te će se posvetiti trenerskom poslu.

Top Komentari

Milos1312
Respekt svakom, ali i nije bilo potrebe da se daje neka prevelika paznja, barem repke sto se tice.
0 0
Mowzilla
Steta je sto se nikad nije davala znacajna sansa nasim igracima iz ceske, odnosno slovacke lige u reprezentaciji...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi