Čeh se prisjetio Džeke: Nikada nije uzimao svinjetinu u svlačionici

Dijelili su svlačionicu u Teplicama

Čeh se prisjetio Džeke: Nikada nije uzimao svinjetinu u svlačionici

Nekadašnji fudbaler Teplica Pavel Krmaš prisjetio se dana kada je dijelio svlačionicu sa Edinom Džekom.

Krmaš i Džeko su dijelili svlačionicu 18 mjeseci nakon čega su obojica 2007. godine karijeru nastavili u Njemačkoj. Čeh je otišao u Freiburg, a naš reprezentativac u Wolfsburg odakle je kasnije krenuo njegov zvjezdani uspon.

Kako su izgledali Džekini počeci Krmaš je ispričao u razgovoru za isport.blesk.cz.

"Sjećam se da je došao iz Usti nad Labema gdje je bio šest mjeseci na posudbi. Dečki koji dolaze iz bivše Jugoslavije prilično lako nauče češki jezik, pa je i on, ali bio je prilično miran", prisjeća se Krmaš.

Krmaš dodaje da je Džekino ponašanje bilo sasvim razumljivo. U tom periodu je bilo iskusnijih i zvučnijih fudbalera u svlačionici.

"Radio je nestandardne stvari koje drugi nisu mogli. Češka liga je odvratna. Dominirao je taj defanzivni stil, nije bilo previše golova, utakmice su obično završavale rezultatom 1:0, 1:1 ili 0:0. Ali, i u takvoj ligi on je zabio trinaest golova i mnogi od njih bili su uistinu dobri. Sa 20 godina je imao veliku snagu."

Zanimalo je Čehe po čemu još pamti Džeku.

"Sjećam se da je vozio neki stari plavi Audi. Dosta vremena je provodio sa Samirom Merzićem, koji je kao i on iz BiH, a ujedno je i musliman koji nikada u svlačionici nije uzimao svinjentinu. Radio je dosta na sebi, zbog toga sam ga volio. Bio je drugačiji i to mu se isplatilo. U tih godinu i po dana među nama nije bilo nikakvih problema."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa Džekom se kasnije susreo u Njemačkoj.

"Kada sam s Freiburgom ušao u Bundesligu, Džeko je već bio zvijezda, rušio je rekorde u Wolfsburgu. Nadao sam se da me pamti. Kada smo imali utakmicu, čim me ugledao, dotrčao je do mene i baš smo se ispričali na češkom. Pitao me za moju suprugu, za djecu. Bio je to lijep susret. Ostao je skroman momak bez obzira na svu slavu", istakao je Krmaš koji je do prošlog ljeta radio kao sportski direktor u Hradec Kraloveu.

Top Komentari

vanja8
E cuj...Krmaš, govori da Džeko nije jeo svinjetinu...Hahahahahahahaahahah
7 2
dadopd
Mi se sa Edinom trebamo ponositi a ne pljuvati ga.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi