Novo lice na današnjem treningu Sarajeva

Džafić se priključio timu

Novo lice na današnjem treningu Sarajeva · Saznajemo

E. Škorić

Na današnjem treningu Bordo tima pojavio se i nogometaš koji će, po svemu sudeći, veoma brzo i zvanično postati član Sarajeva.

Jučer smo pisali kako se Adnan Džafić nalazi na pragu prelaska na Koševo, a kako sada stvari stoje, to će se ubrzo obistiniti, pošto je bivši igrač Tuzla Cityja danas bio na treningu Sarajeva, te je trenirao sa ostatkom grupe.

Džafić je bio jedan od ponajboljih igrača prošle sezone u Premijer ligi, a u prilog toj tvrdnji ide i njegova statistika - 12 golova i devet asistencija. Na kraju krajeva, uveliko je zaslužan što će Tuzla City po prvi put u povijesti igrati evropske mečeve.

Pomalo neočekivano se Džafić odlučio na odlazak iz Tuzle, a čini se da je veći motiv vidio u Sarajevu, u timu Feđe Dudića. On će biti čak sedmo pojačanje kluba ovog ljeta, a prethodno su došli desni bek Nemanja Tomašević, desno krilo Ivan Ikić, stoperi Vlatko Dabrov i Marin Aničić, zatim veznjak Frane Čirjak i kao posljednji, danas, napadač Nardin Mulahusejnović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ono što je već sada sigurno, Dudić će imati slatkih muka prilikom odabira početnih 11, s obzirom na izuzetno širok roster koji je sačinjen od mnogo kvalitetnih igrača, a nije isključeno da u narednom periodu vidimo još neko novo lice na najvećem stadionu u BiH.

Sarajevo je imalo očajnu sezonu bez trofeja i plasmana u Evropu, ali u novoj sezoni će bez dileme napasti najveće ciljeve. U prvom kolu Bordo tim će ugostiti Tuzla City, pa će eto, zanimljivo, najvjerovatnije Džafić debitovati u bordo dresu protiv svog bivšeg kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

NED1987HzSA
Džafić, dobro smo se pojačali, ali idemo po još :)
13 4
Shaba
Dobrodosao majstore, da budes bolji jos nego prosle sezone
13 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi