FK Sarajevo predstavio i sedmo pojačanje ovog ljeta

Adnan Džafić potpisao

FK Sarajevo predstavio i sedmo pojačanje ovog ljeta · Zvanično

E. Škorić

Sedmo pojačanje FK Sarajevo ovog ljeta je Adnan Džafić.

Džafić je rođen 10. maja 1990. godine u Visokom, a u Bordo tim dolazi nakon što mu je istekao ugovor sa ekipom Tuzla City.

On je prethodne dvije sezone sa mnogo uspjeha nosio dres tima iz Tuzle, i jedan je od najzaslužnijih što je njegov klub u prošloj sezoni zauzeo 2. poziciju na tabeli i izborio plasman u Evropu.

Sa 12 golova i 9 asistencija bio je jedan od najboljih fudbalera u ligi, a od strane trenera i igrača izabran je u idealni tim Premijer lige za sezonu 2021/22. Potpisan je ugovor na jednu godinu, uz opciju dodatnog produženja za još jednu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Džafić je najveći dio svoje karijere proveo u Češkoj s obzirom na to da je 2010. godine iz visočke Bosne prešao u ekipu Caslav. U Češkoj se zadržao preko 10 godina igrajući za nekoliko različitih klubova, prije nego što se u ljeto 2020. godine vratio u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jugjesamojedan
To nam k....... Navijaci sarajeevaa
2 19
NED1987HzSA
Sretno Džafiću majstore, da ove sezone budeš još bolji strijelac!
15 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi