Adnan Golubović karijeru nastavlja u Sloveniji

Sjajni golman

Adnan Golubović karijeru nastavlja u Sloveniji · Saznajemo

A. Čaušević

Adnan Golubović fantastičnim partijama na golu Slobode u prošloj sezoni nikog nije ostavio ravnodušnim, a stigao je i do rekorda po broju odbranjenih penala.

Golubović je proljetos bio zaista odličan među stativama te novi velike zasluge zašto su Crveno-crni na vrijeme prebrodili sve brige oko optanka u Premijer ligi.

Odličnom čuvaru mreže je istekao ugovor, a proteklih sedmica imao je niz konkretnih poruka, ali čini se da je odlučio gdje će nastaviti karijeru.

Kako SportSport.ba saznaje Golubović je postigao dogovor s Koperom te su velike šanse da će naredne sezone braniti u prvenstvu Slovenije.

Finalizacija posla kao i ozvaničenje samog transfera trebalo bi biti realizovano u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, golman rođen u Sloveniji je na 28 mečeva prošle sezone 10 puta mrežu sačuvao netaknutom. Prije Slobode branio je u nekoliko italijanskih klubova. Pre korake je napravio u Interblocku i Olimpiji.

U prošloj sezoni stigao je i do rekorda po broju odbranjenih penala u jednoj sezoni Premijer lige jer je čak u pet navrata skinuo udarce s bijele tačke.

Promo

Top Komentari

K79
Sretno majstore
4 0
salt_city
Sretno, a Sloboda bi i ubuduće trebala da potpisuje ugovore na godinu dana...idioti...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi