Dudić predstavljen u novom klubu: "Ova ekipa vrijedi više i to će pokazati"
FOTO: Radnički 1923

Prvo iskustvo za njega u Super ligi Srbije

Dudić predstavljen u novom klubu: "Ova ekipa vrijedi više i to će pokazati"

Samir Mlaćo

Feđa Dudić je od danas i zvanično novi šef struke FK Radnički 1923 iz Kragujevca.

Radi se o timu iz Srbije koji se takmiči u Super ligi i želi što prije prebroditi krizu rezultata koja je obilježila početka nove sezone ovog kluba.

Čelnici kluba odlučili su se na rastanak sa dosadašnjim šefom struke Dejanom Joksimovićem, a saradnja je zatim dogovorena sa Dudićem.

Iz kluba su naveli da se radi o mladom i perspektivnom stručnjaku koji će imati prvo iskustvo u srbijanskom fudbalu, te da ima iza sebe ima dosta uspjeha, posebno u FK Velež Mostar.

Dudić je jutros odradio prvi trening sa novom ekipom, a debi ga očekuje u utorak protiv Radnika iz Surdulice.

U stručnom štabu sa njim je između ostalih bivši trener tuzlanske Slobode Adnan Jahić, a pojačanje se očekuje i na poziciji kondicionog trenera.

Oglasi

[related]https://www.facebook.com/photo/?fbid=782387537231662&set=a.130526195751136[/related]

"Nije dobra situacija rezultatski. Moramo bolje, situacija nije zahvalna, posljednji smo na tabeli. Ova ekipa vrijedi mnogo više, to će i pokazati. Pratio sam prošle godine mnoge utakmice Radničkog, izboren je play off, te je kolega prije mene radio dobar posao. Takav je trenerski posao, rezultati su mjerilo svega. Trenutno nisu rezultati na nivou, a ja sam došao pun ambicija. Bio sam ranije nadomak Novog Pazara, faktički sam bio predstavljen, ali znate šta se dešavalo, pa sam bio u kontaktu sa Kolubarom, ali oni onda budu izbačeni iz lige. Sudbina je tako htjela da dođem ovdje, prvi utisci su dobri i imamo adekvatne uslove za trenažni proces.

Moja želja da svoj stil što prije uvedem u ekipu. Pokušat ćemo to već protiv Surdulice u utorak. Za nešto više treba i jedan vremenski period. Upoznat sam o stanju sa ekipom, prikupit ću dodatne informacije sa svojim stručnim štabom. Kod mene je trening glavno mjerilo. Nadam se da će saradnja na obostrano zadovoljstvo biti dobra", kazao je Dudić na predstavljanju.

Novinari su pitali Dudića kako psihički planira podići ekipu, jer tu vide jedan od najvećih problema?

"Vidio sam jutros da su momci da kažem utučeni, a to je normalno kada vidiš stanje na tabeli. Već smo krenuli raditi na tome, njihova reakcija je bila dobra. Ovo je kolektivni sport, svi trebamo biti kao jedan, a psihološki aspekt je veoma bitan i nadam se da će biti na zadovoljavajućem nivou".

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Klub je jučer proslavio sto godina postojanja, u Kragujevcu je upriličena velika zabava.

"Vidio sam koliko ljudi vole klub i trebamo publiku vratiti na tribine. To možemo učiniti pobjedama i dobrim igrama. Sve što sam vidio sinoć je za jednu pohvalu i respekt".

Top Komentari

velez mo
Eto njega iduce godine u Partizanu
2 1
velez mo
Sretno Duda
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi