Čovjeku koji je oduševio sve na Mundijalu su pokazali snimak, suza je potekla sama od sebe

Marokanac je bio fantastičan

Čovjeku koji je oduševio sve na Mundijalu su pokazali snimak, suza je potekla sama od sebe

Admin Čaušević

Yassine Bounou je bio briljantan na Svetskom prvenstvu u Kataru i sjajni golman je jedan od najzaslužnijih zašto su Markonaci uspjeli osvojiti odlično četvrto mjesto.

Bono, kako ga svi zovu, je trenutno golman Seville kojoj ove sezone i ne ide baš najbolje pošto je klub iz Andaluzije u donjem dijelu tabele La Lige.

Odlični Marokanac je član Seville protekle četiri godine. Jedno vrijeme je bio i na posudbi, dok je odlaskom Tomasa Vaclika postao nedodirljiva "jedinica" višestrukog osvajača Europa lige.

Vaclik se povrijedio što je otvorilo vrata Marokancu koji je preuzeo gol, a češki golman je otišao u Grčku gdje brani za Olympiacos.

U nedavnom intervju Vaclik je poslao poruku Bonu i doslovno ga natjerao na plač pošto su svojevremeno bili i cimeri.

Oglasi

"Želim da ti čestitam na godini iza tebe, bila je spektakularna. Zalužio si sve to i želim ti sve najbolje", poručio je 33-godišnji Čeh.

"Ganut sam jer je Vaclik čovjek s kojim sam se blisko družio. Imao je poteškoća iza sebe zbog povreda, ali nastavlja da se bori za svoje snove", odgovorio je Bono sa suzama na licu.

"Imali smo dobar odnos, kada vidim kroz šta je sve prošao i kako se bori ja moram biti zahvalan."

"Zahvalan sam i na teškom periodu kroz koji prolazim sa Seviloom jer znam da će me sve to učiniti boljom osobom i boljim fudbalerom."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ohrabuje me i motiviše to da branim za klub koji nije navikao biti u situaciji u kakvoj jeste. Vjera i energija su ono što vas čini da pobjeđujete."

Nakon odličnog Mundijala Bonao su spominjali kao mogućeg golmana Bayerna, ali se taj transfer nije realizovao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi