Dvojica braće, jedan nastupa za BiH, drugi ponosan što je reprezentativac Austrije

Neobična situacija

Dvojica braće, jedan nastupa za BiH, drugi ponosan što je reprezentativac Austrije

A. Čaušević

Svojevremeno su Jerome i Kevin Prince Boateng izazvali pažnju jer su braća igrali za različite reprezentacije. Jerome odabrao Njemačku, a Kevin Prince Ganu.

Nešto slično se dešava i sa braćom Kanurić. Golman Adnan (20) je U21 reprezentativac Bosne i Hercegovine, a njegov brat Benjamin (18) član omladinskih selekcija Austrije.

Rezervni čuvar mreže Sarajeva je dobio pozive i Slobodan Starčevića za martovsko okupljanje i trebao bi braniti u kvalifikacionom meču protiv Crne Gore.

U međuvremenu, Benjamin je jako ponosan što nastupa za Austriju potvrdio je to i objavom na Instagramu koju je, istina, naknadno uredio.

"Ponosan sam što nosim ovaj dres", prvobitno je napisao mladi veznjak Rapida koji je ranije nastupao za kadetske i juniorske selekcije Austrije.

Braća Kanurić su rođeni u Linzu, prve fudbalske korake su napravile u LASK-u, bili su članovi i omladinskih pogona Salzburga.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CM5L87Rn26g/[/instagram]

Inače, Adnan je za razliku od Benjamina prošao sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine. Prije dolaska u Sarajevo bio je član Sereda i U23 ekipe Stoke Cityja.

Top Komentari

Pajver
Usthaše iz Austrije uzele beha igrača majku li im hebem uzpeovsku
2 20
Mowzilla
Steta, ovako smo mogli mozda imati neki tandem tipa brace Buric...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi