Adnan Kovačević propušta utakmice protiv Portugala i Luksemburga

Standardni reprezentativac

Adnan Kovačević propušta utakmice protiv Portugala i Luksemburga

E. Ganibegović

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruk Hadžibegić, sutra će objaviti na koje će igrače računati u junskim mečevima, a na spisku se neće naći ime Adnana Kovačevića.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u junu mjesecu nastavlja svoj put u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

U okviru trećeg kola ćemo 17. juna gostovati u Lisabonu kod Portugala, a tri dana kasnije u četvrtom dočekujemo Luksemburg u Zenici.

Selektor Faruk Hadžibegić sutra će objaviti dva spiska, glavni i rezervni, a ni na jednom od njih neće se naći ime defanzivca Adnana Kovačevića.

Ovaj sjajni stoper imao je neugodnu povredu lista koja ga je s terena udaljila posljednjih mjesec dana, pa je odlučeno da propusti ovo okupljanje.

Povreda je, na svu sreću, iza Kovačevića, no kako je sezona u Mađarskoj već završena, do meča s Luksemburgom bio bi već 47 dana bez utakmice u nogama.

Oglasi

Inače, iza Kovačevića je sjajna sezona. Treći put u nizu je s Ferencvarosom postao prvak Mađarske. Podsjetimo, prošle godine je osvojio i kup ove zemlje.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cs0uNzjt2Fs/[/instagram]

Njemu ističe ugovor s Ferencvarosom na kraju juna mjeseca, te će predstojećeg ljeta biti slobodan u potrazi novog kluba.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U septembru se svakako ponovo očekuje u reprezentativnom dresu koji je oblačio 11 puta do sada, a na jednoj utakmici je nosio i kapitensku traku. 

S kvalitetama koje posjeduje jasno je da problema u potrazi novog kluba neće imati, a prije Ferencvarosa igrao je za Koronu Kielce, Sarajevo i Travnik u kojem je i ponikao. 

Promo

Top Komentari

Brazuka
Pozvan Adrian leon barisic.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi