Sjajna statistika Kovačevića u duelu sa Dynamo Kijevom

Ponovo na spisku selektora Bajevića

Sjajna statistika Kovačevića u duelu sa Dynamo Kijevom

S. Mlaćo

Defanzivac Ferencvaroša Adnan Kovačević ponovo se našao na spisku selektora A reprezentacije naše zemlje Dušana Bajevića.

Bajević je danas objavio spisak za duele sa Iranom, Holandijom i Italijom, a Kovačević je imao razloga za zadovoljstvo.

Sigurno možemo reći da je poziv sasvim opravdan, s obzirom na sjajne igre defanzivca u mađarskom prvaku. Svoje kvalitete potvrdio je i u mečevima Lige prvaka, a u srijedu je njegov tim remizirao sa Dynamo Kijevom.

Bilo je 2:2. Kovačević je imao najveći broj tačnih dodavanja, što je potvrdila statistika.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nekadašnji član Sarajeva je kraj meča dočekao sa 94 posto tačnih tačnih dodavanja, tačnije 45, a protivnički saigrač je Popov je bio prvi pratilac sa 42. Kharatin je dodao 41, a Blažić  39.

Kovačević je u Mađarsku stigao iz Korone Kielce gdje je bio kapiten tima.

Top Komentari

Tz_Niko75
On je totalno los, nije mi jasno sto ga toliko hvalite. Kako je oborio Messia, citav svijet se smije. Nezgrapan i spor. Nije za repke.
2 6
Tz_Niko75
Ne kazem da ga mrzim sto je Nas. Nego ima puno boljih u nasoj ligi. Dao sam realan komentar.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi