Adnan Zahirović novi igrač izraelskog Hapoela Akkoa

Povrdio za SportSport.ba

Adnan Zahirović novi igrač izraelskog Hapoela Akkoa

D. Kurbegović

Ljetni prelazni rok je zbog dužine trajanja prilika za mnoge nogometaše da pronađu novu sredinu. Bivši igrač i kapiten Čelika, te ruskog Spartak Nalčika, Dinama iz Minska i njemačkog Bochuma, 25-godišnji veznjak Adnan Zahirović svoju karijeru će nastaviti u Izraelu, čija liga iz godine u godinu je sve jača, te se intezivno radi na popularizaciji iste.

Informaciju o transferu u ovu zemlju za SportSport.ba potvrdio je i sam igrač.

"Istina je da sam potpisao za Hapoel Akko na godinu dana. Transfer je išao preko agenta Shahara Greenberga i Emira Hadžića, koji je i sam prošlu sezonu nastupao za ovaj tim. Sve je bilo veoma korektno i brzo, zadovoljan sam uslovima i mislim da sam napravio pravi potez. Emir mi je rekao sve najbolje o klubu i gradu, te se nadam da ću se vrlo brzo prilagoditi na nogomet u Izraelu, te pomoći klubu u ostvarivanju što boljih rezultata", nada se Zahirović.

U narednim danima će se priključiti ekipi, koja naredne sezone ima ambicije biti u vrhu.

"Agent i klub završavaju potrebnu papirologiju i očekujem kroz par dana da otputujem u Izrael i priključim se saigraćima. Liga počinje za nešto više od mjesec dana, tako da vjerujem da ću se uklopiti u tim i naravno izboriti standardno mjesto u ekipi. U klubu vjeruju da će naredna sezona biti znatno bolja od prošle, kada su se borili za opstanak. Nadam se da ću se svojim igrama i odnosom u novom klubu ponovo biti na radaru selektora reprezentacije Mehmeda Baždarevića", kazao je za SportSport.ba Zahirović.

Adnan Zahirović je za mladu reprezentaciju odigrao pet utakmica, dok je u A-selekciji skupio 20 nastupa, te je bio u ekipi koja je kroz kvalifikacije izborila historijski plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Defanzivni veznjak zbog slabog statusa u njemačkom Bochumu izgubio je status reprezentativca BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.