Dal Varešanović o pritisku reprezentativnog dresa: "Igram u klubu u kojem igram, nosim prezime..."

Press konferencija reprezentacije BiH

Dal Varešanović o pritisku reprezentativnog dresa: "Igram u klubu u kojem igram, nosim prezime..."

Esmer Oštraković, foto: Dino Kurbegović

Danas je u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održana press konferencija povodom okupljanja reprezentacije pred utakmice u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kao što je već poznato naše reprezentativce prvo čeka veoma teško gostovanje kod prvog favorita u grupi, selekcije Portugala, a zatim u Zenici gostuje Luksemburg.

Na press konferenciji su govorili pomoćnik selektora Mehmed Janjoš, te novopečeni reprezentativci Dal Varešanović i Adrian Leon Barišić.

Na početku se prisutnima obratio Mehmed Janjoš.

"Dva naša standardna igrača, nosioci igre. To nam je veliki hendikep, ali u sportu je to tako. Moramo se prilagoditi i nadam se da ćemo u tome uspjeti. Imaju sjajne polusezone i žao mi je, ali moramo dalje i moramo bez njih", rekao je Janjoš.

Možemo li iznenaditi Portugal?

Oglasi

"Vidite, realno je da su favoriti, ali sportski je očekivati rezultat koji će nam odgovarati. Bod bi nam bio dobar, ali kakvi bi bili sportaši da kažemo idemo da izgubimo. Moramo biti svjesni da su oni favoriti, ali idemo da pokažemo da znamo da igramo", jasan je Janjoš.

Hoće li biti nekih velikih promjena protiv Portugala?

"Vidjećemo. Nismo donijeli još neke odluke. Tek se okupljamo. Znate da Džeko 10. igra finale Lige prvaka. Nadam se da ćemo uspjeti da napravimo dobar ambijent i da ostvarimo dobar rezultat".

Imat ćete težak zadatak da smanjite oscilacije koje smo imali.

Oglasi

"Treba biti realan prvu utakmicu smo odigrali dobro. Protiv Slovačke, pogotovo prvo poluvrijeme je bilo jako, jako loše. Moramo uraditi sve da tu oscilaciju ublažimo".

Većina fudbalera standardno igra u svojim ekipama i koliko će nam značiti da smo se okupili ovako rano.

"Vi vrlo dobro znate da su neki igrači prije 20 dana završili prvenstva i akcenat je na tome da se dobro pripremimo. Nadam se da će ovi momci biti spremni i da će dati maksimum da napravimo dobar rezultat. Velika je prednost što glavni igrači igraju mnogo. Vjerujem da će to biti veliki poen za nas", završio je Janjoš.

Medijima se nakon toga obratio Adrian Leon Barišić. Koliko ste kao mlad igrač spremni za ove dvije utakmice.

"Prvo bi iskoristio priliku da vas pozdravim. Kao profesionalni igrači sanjate ovakve utakmice kao što je Portugal. Ne želim da kažem došao sam tu i ovo mi je šok. Ovo je ono za šta se pripremate cijeli život. Ako mi se ukaže prilika, to je na selektoru. Ja shvatam da sam tu tek prvi put i da sam novi, ali ja ću definitivno biti spreman", rekao je na početku Adrian Leon Barišić.

Oglasi

Hrvatski mediji su pisali da im je BiH ukrala važnog igrača.

"Pratio sam ja tu priču o otmici. Znaju ljudi da sam ja ovdje debitovao protiv Crne Gore i od tada sve selekcije. Za mene nije bilo dileme, ja sam tu proveo lijepe trenutke. Ja ovdje pripadam", jasaj ne Adrian Leon Barišić.

Poruka za navijače koji očekuju da uz Ahmedhodžića budeš budućnost reprezentacije.

"To je uvijek lijepo, dobio sam puno lijepih poruka i svega. Samo im se mogu zahvaliti na podršci i nadam se da ću svo povjerenje opravdati", završio je novi reprezentativac BiH.

Oglasi

Na kraju se medijima obratio i fudbaler Sarajeva, Dal Varešanović.

"Prije svega hvala na dobrodošlici. Kao što je moj kolega rekao, za ove utakmice se živi. Svaki igrač sanja da igra za svoju državu, pa tako i ja. Što se tiče Portugala, normalno, akoBogda da će bit dobro. Ako bude prilike, ja ću biti spreman", rekao je Dal Varešanović.

Upitan je mladi fudbaler Sarajeva i da li je spreman na pritisak koji donosi reprezentativni dres.

"Obzirom da igram u klubu u kojem igram i da nosim prezime koje nosim sigurno da sam se naučio nositi sa dodatnim pritiskom. Mislim da sam to pokazao do sada", kaže Varešanović.

Na kraju je Varešanović upitan i kako je primljen među igrače, te da li je spreman da se izbori za svoje mjesto u veznom redu reprezentacije BiH.

"Kao što ste rekli dosta igrača znam od ranije. Svi igrači su prijatni, prihvatili su nas na najbolji mogući način. Čast i zadovoljstvo mi je da sam ovdje", rekao je Varešanović, te je nastavio:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Zašto da ne, ako bude prilike, a volio bih da je bude. Spreman sam i nadam se da ću pokazati da mi je mjesto tu. Nadam se da ćemo zajedno ostvariti zacrtane ciljeve", završio je Varešanović.

Top Komentari

user1574859714
Sta ti je ova nasa reprezentacija.Poligon za prodaju igraca. Ovaj odigra par dobrih utakmica,pljuju ga njegovi navijaci i,dobije neke ponude i odmah u reprezentaciju.Ne bi li uzeli vise para za njega. Bilbija npr godinama najbolji strijelac i tek sad pri kraju karijere dobije poziv. I kazu nema namjestanja,stela itd.
0 1
komentator1
Bravo momcino. Igras u najvecem klubu u drzavi sa najvise navijaca i zasto bi osjecao pritisak u repki?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi