Okončana drama u HNL-u: Poznati su svi predstavnici Hrvatske u Evropi
FOTO: HNL

Uzbudljiva sezona

Okončana drama u HNL-u: Poznati su svi predstavnici Hrvatske u Evropi

H. Zilić

Okončana je i posljednja dilema u HNL-u ove sezone. Istra je na svom terenu remizirala sa Slaven Belupom 1:1 u utakmici posljednjeg kola i ostala bez šansi za Evropu.

Nakon lošeg prvog poluvremena u nastavku u Puli pravi fudbal.

Gosti su poveli u 56. minuti preko Hoxhe sa 0:1, a izjednačenje Istri donosi Milnar golom u 85. minuti. Tim iz Pule do kraja nije mogao do preokreta, a u 90. minuti ostali su i sa igračem manje nakon drugog žutog kartona za Marešića.

Istra će tako jednu od najboljih sezona u hsitriji kluba okončati na petoj pozciji sa 46 bodova, dva manje od četvrtopalsirane Rijeke, tako da ih više ne zanima derbi Osijeka i Rijeke.

Da su dobili Slaven Belupo onda bi navijali za Osijek.

Ovako je sve jasno u HNL-u za ovu sezonu.

Dinamo Zagreb je prvak Hrvatske i ide u drugo pretkol  Lige prvaka. Hajduk je viceprvak i ide u treće pretkolo Konferencijske lige.

Osijek i Rijeka će u drugo pretkolo Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Iz HNL-a ispada ekipa Šibenika.

Na kraju dodajmo da je Hajduk osvojio Kup Hrvatske, a Gorica je sjajnim finišom sezone izborila opstanak u društvu najboljih i naredne sezone.

Top Komentari

pero98
Nema drame tjedan dana o čemu vi to?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi