Mogao je igrati za Hrvatsku, ali je izabrao BiH: Novo ljeto mu donosi novi iskorak u karijeri

Adrianu Leonu Barišiću se smiješi sjajan transfer

Mogao je igrati za Hrvatsku, ali je izabrao BiH: Novo ljeto mu donosi novi iskorak u karijeri

Admin Čaušević

Adrian Leon Barišić je na putu da tokom ljetnog prijelaznog roka ostvari novi dobar transfer i to u jednu od najjačih evropskih liga. Bio bi to definitivi iskorak u karijeri za ovog 22-godišnjaka.

Barišić je prošlog ljeta imao niz sjajnih ponuda, na kraju je prihvatio onu iz Basela te je u transferu vrijednom oko tri miliona eura napustio Osijek te potpisao za švicarskog velikana.

U svojoj prvoj sezoni u švicarskom prvenstvu Barišić je očigledno privukao klubove iz jačih liga, pa je tako interes za njega pokazao i Empoli.

Završnica sezone mu je donijela nezgodnu povredu zbog čega se nije ni odazvao za junske mečeve reprezentacije BiH, ali bez obzira smiješi mu se sjajan transfer.

Empoli je u minuloj sezoni pravim malim čudom, odnosno golom u 95. minuti uspio ostati u Seriji A. Klub iz Toskane ne želi da mu se ponovi isto u predstojećoj takmičarskoj godini te već traži pojačanja.

Jedno od njih mogao bi biti Barišić. Barem tako navodi ugledna Gazzetta dello Sport. Poznavajući defanzivne zahtjeve za Apeninima za 22-godišnjaka bi to bilo novo iskustvo.

Oglasi

Barišić je prije dvije godine na kratko bio u Italiji, tada je nastupao za Frosinone kao posuđen igrač Osijeka, ali se i nije previše naigrao pošto je skupio 12 nastupa.

S obzirom da je Basel za njegovu kupovinu izdvojio tri miliona eura, za očekivati je da se i eventualni transfer u Empoli realizuje pod istim uslovima.

Zanimljivo da je Barišić bio član omladinskih selekcija Hajduka i Dinama, dok je seniorski fudbal počeo igrati u Osijeku. Zdravo Mamić je radio na njegovom povratku na Maksimir, ali bezuspješno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako je rođen u Njemačkoj te ima hrvatsku putovnicu zanimljivo da se Baršić odlučio igrati za A reprezentaciju BiH što je u prava rijetkost u sličnim slučajevima.

Sjajni defanzivac je prošao sve omladinske selekcije BiH, a na kraju se odlučio igrati i za A selekciju bh. nacionalnog tima što je svakako za pohvalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi