Prvi problemi za BiH pred baraž, Savo Milošević primoran da uputi naknadni poziv

Barišić ozbiljnije povrijeđen

Prvi problemi za BiH pred baraž, Savo Milošević primoran da uputi naknadni poziv

Endin Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za deset dana igra polufinale baraža za Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine, a za Savu Miloševića stigli su i prvi problemi.

Bh. reprezentacija imat će zadnju priliku da izbori plasman na Evropsko prvenstvo, jer nas za deset dana čeka baraž.

Kao što je već poznato naša selekcija će u polufinalu 21. marta u Zenici igrati protiv Ukrajine, a u slučaju pobjede BiH očekuje pet dana kasnije finale baraža na Grbavici protiv pobjednika iz duela Izrael - Island.

Selektor našeg tima Savo Milošević prošle sedmice objavio je spisak igrača na koje će računati za ove utakmice, no već je stigao prvi problem.

Naime, na jučerašnjem meču Young Boysa i Basela povrijedio se Adrian Leon Barišić koji je u 23. minuti morao da izađe iz igre, te nažalost ispostavilo se da je u pitanju ozbiljnija povreda.

Oglasi

Detaljni pregledi su pokazali da je Barišić povrijedio zadnju ložu i van terena će biti između tri i četiri sedmice što znači da Milošević neće moći računati na njegove usluge u martovskim utakmicama.

Selektor naše selekcije će zbog toga biti primoran da uputi naknadi poziv, te bi uskoro trebalo biti poznato ko će se naći na spisku umjesto Barišića za mečeve baraža.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Barišić je za reprezentaciju BiH debitovao u junu prošle godine, te je upisao četiri nastupa za našu selekciju, te sigurno da je ovo udarac za Miloševića s obzirom da je štoper Basela značajan dio odbrane našeg tima.

Okupljanje naše reprezentacije zakazano je za 18. mart u Sarajevu.

Top Komentari

user1690987422
Nermin zolotic
0 1
user1676827692
Pojacanje... Da je imalo kvalitet, ne bi on za nas nastupao.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi