Kako je Ronaldo ponizio Mutua kad je tek došao u Inter: "Voziš Alfu Romeo? Briši odavde"

Rumun se prisjetio

Kako je Ronaldo ponizio Mutua kad je tek došao u Inter: "Voziš Alfu Romeo? Briši odavde"

Edmir Škorić

Jedan od najboljih rumunskih nogometaša Adrian Mutu nije imao jednostavan početak u Interu i generalno je za zaborav taj jedan period koji je proveo u gradu mode.

Njegovu su karijeru obilježili skandali, između ostalog i potvrđene optužbe za konzumiranje kokaina, zbog čega je svom bivšem klubu Chelseaju morao da plati čak 17 miliona eura odštete.

On je iz Dinamo Bukurešta 1999. godine prešao u Inter, gdje se doduše kratko zadržao i nije postigao nijedan gol u jedva sakupljenih 10 nastupa, ali to i ne čudi jer je Inter tada u svojim redovima imao velike majstore, između ostalog i Ronalda, u napadu.

Upravo će legendarni Brazilac biti taj koji će tada mladom Rumunu zaželjeti "dobrodošlicu" odmah po dolasku u trening centar.

"Kada sam tek došao u Inter s Alfa Romeom, otišao sam ostaviti auto na parkingu. Ronaldo je izašao i pitao me u kojem sam autu došao. S Alfa Romeom, odgovorio sam, to mi je klub dao. Onda mi je on rekao da je ovo parking broj 1, samo za Ferrarije i Lamborghinije i da se pomjerim na parking br. 3, gdje se inače kao parkiraju 'slabiji' automobili. Odvezao sam se i vratio se pješke do svlačionice, koja je bila na nekih pet minuta", ispričao je Mutu, nastavivši:

"Sretao sam kasnije Ronalda i druge Interove zvijezde na autoputu, ja s Alfom, prolazili su, stajali i rukovali se. To je bio šampionski mentalitet. Kad ideš u Inter, ne ideš s Alfom već sa Ferrarijem, Lamborghinijem i drugim moćnim automobilima. Ronaldo mi je govorio da moram da se oblačim dobro, da izgledam dobro i da vozim skupa auta jer igram u Interu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Interu je Mutu bio kolega s igračima poput Ronalda, Vierija, Baggia, Zanettija, Laurenta Blaca, Peruzzija, Panuccija, Zamorana i Recobe.

No, na njegovu žalost, ta avantura je kratko potrajala, pa je prešao u Veronu, kasnije u Parmu, onda u Chelsea, pa se vratio u Italiju gdje je igrao za Juventus, Fiorentinu, Cesenu, da bi nakon toga promijenio nekoliko zemalja i 2016. godine zvanično okončao karijeru.

Top Komentari

Goran86
Sutaju loptu a k'o da su Boga za muda uhvatili. Dok je naroda bice i vune.
5 3
axel42
Et vrlo bitan text. Zaboli nas racku sa čim oni dolaze na trening. Čuj ovdje se samo parkiraju lamburdjiniji, ferariji. Pa što ga nisi pljuno?
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi