Nekada bio najzločestiji dečko evropskog nogometa, danas satima sjecka luk i pravi punjene paprike

Adrian Mutu više nije onaj stari

Nekada bio najzločestiji dečko evropskog nogometa, danas satima sjecka luk i pravi punjene paprike

E. Škorić

Jedan od najboljih igrača u povijesti Rumunije, Adrian Mutu, imao je izuzetno burnu igračku prošlost.

Mutu je igrajući za Chelsea 2004. godine uzimao kokain, zbog čega je 2018. godine morao da plati Plavcima odštetu od 17 miliona eura. Mutu je iz Parme 2003. godine prešao na Stamford Bridge upravo za 17 miliona i to je trebao da bude početak silnog Chelseaja pod vodstvom Josea Mourinha.

No, umjesto igrama na terenu, Mutu je popunjavao naslovnice otočkih medija ponašanjem van njega. Kada se 2004. testirao i kada je bio pozitivan na kokain, dobio je višemjesečnu suspenziju, zbog čega mu je Chelsea poništio ugovor. On se vratio u Italiju i potpisao za Juventus, ali Chelsea ga je tužio FIFA-i i tražili su da im Rumun isplati 17 miliona.

Proces je trajao deset godina i na kraju je odlučeno da Mutu mora platiti spomenuti iznos bivšem klubu.

Igrao je za velikane kao što su Inter, Parma, Chelsea, Juventus i Fiorentinu, ali nikada nije dosegao same visine upravo zbog svoje lude glave. Skandali, alkohol, droga i tučnjave bile su sastavni dio njegovog života, a bivša zaručnica ga je optužila za nasilno ponašanje, te je svojevremeno izbačen iz reprezentacije Rumunije jer je nekadašnjeg selektora Victora Piturcu usporedio s Mr. Beanom.

Oglasi

Kada je 2014. godine trebao da potpiše ogroman ugovor sa indijskim Pune Cityjem, sve je propalo zbog alkohola. Pojavio se u alkoholiziranom stanju, zbog čega mu indijska ambasada odbija dati vizu, a on je sav bijesan psovao i vrijeđao službenike, pa je na kraju izbačen.

No, ipak je potpisao za spomenuti klub, ali za upola manji ugovor i odigrao je tek 10 utakmica.

"Nisam svetac to i sam znam, ali smatram kako je većina priča o meni napuhana. Trebao sam biti uzor mladima, ali nisam u tome uspio. Ali sada pokušavam biti bolji čovjek”, kazao je Mutu u jednom intervjuu za rumunske novine prije par godina.

Danas je trener, bio je blizu da preuzme reprezentaciju Rumunije, koja će igrati s BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a u međuvremenu je proslavio 43. rođendan. Supruga Sandra je prava sretnica jer danas pored sebe ima jednog divnog i mirnog porodičnog čovjeka, do te mjere da Mutu sada provodi sate u kuhinji spremajući im doručak, ručak ili večeru.

"Ispričat ću vam jednu zanimljivu priču. Radim bilo što, od sjeckanja luka, bilo čega... Volim sjediti sa svojim mislima u kuhinji. Kao trener, kada sam izgubio utakmicu, jednom sam došao kući, natočio sam si čašu crnog vina i upitao Sandru šta želi jesti. Počeo sam da režem povrće i da kuham, dok je ona otišla da spava. U kuhinji sam ostao do pet sati ujutro, spremio sam pet vrsta jela. Kada je došla, iznenadio sam je punjenim paprikama, juhom od mesnih okruglica...", ispričao je Mutu, dodavši:

"Uvijek kada bih bio nervozan, počeo bih da kuham i spremam raznu hranu. Meni to pomaže da se smirim, a i supruga Sandra sigurno uživa u onome što joj priređujem".

Potražite više informacija na temu Premier league:

S obzirom na to kakav je nekada bio, Mutu je danas savršen, pravi primjer da nikada nije kasno da čovjek napravi prave odluke i promijeni stvari u životu.

Promo

Top Komentari

Goran86
Smrce li ?
3 1
Icardi072
Rumunska kobra - Adrian Mutu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi