Legendu bismo mogli gledati na Grbavici - Ozvaničen veliki potpis

Mutu preuzeo potencijalnog rivala FK Željezničar

Legendu bismo mogli gledati na Grbavici - Ozvaničen veliki potpis

Midhat Šljivak

FK Željezničar će u slučaju prolaska Dinama iz Minska u 2. pretkolu Evropske lige igrati protiv azerbejdžanskog Neftchija. Ovaj tim danas je dobio novog trenera, a to je čuveni Rumun Adrian Mutu.

Adrian Mutu mogao bi za 15-ak dana gostovati na Grbavici. Ako Željezničar u 1. pretkolu Konferencijske lige savlada Dinamo Minsk, Mutu će 27. jula na Grbavici gostovati kao trener Neftchija iz Azerbejdžana.

Legendarni rumunski fudbaler danas je predstavljen kao novi trener tima iz Bakuua. Na klupi je naslijedio sunarodnjaka Laurentia Reghecampfa koji je dobio otkaz.

Zadovoljan je Mutu što je preuzeo vođenje Neftchija. Hvalio je posebno navijače ovog kluba.

"Čast mi je što sam tu. Neftchi je klub s najvećom bazom navijača u Azerbejdžanu i poznati su u Evropi kao veoma lojalni. Uvjeren sam kako ćemo se dobro slagati jer na kraju dana, svi smo tu zbog navijača", rekao je Mutu i dodaje:

Oglasi

"Moj cilj je vratiti Neftchi na pravo mjestu - na sami vrh azerbejdžanskog fudbala, te ozbiljan posao u Evropu. Uvjeren sam kako ćemo napraviti velike stvari u evropskim okvirima", poručio je Mutu.

Nekadašnji fudbaler kojem je kokain uništio karijeru prethodno je radio kao trener Rapida iz Bukurešta, a ranije je imao kratke epizode u Craiovi, Voluntariju, Al Wahdi i u selekcijama Rumunije.

Podsjetimo, kao fudbaler Mutu je imao veliku karijeru koju je upropastio zbog kokaina. Igrao je za Inter, Parmu, Chelsea, Juventus, Fiorentinu... Za reprezentaciju Rumunije nastupio je u 77 utakmica i zabio je 35 golova.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Potencijalni duel Neftchija i Željezničara igrali bi se 27. jula na Grbavici, te 3. augusta u Bakuu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi