Neke stvari se nikada neće promijeniti

Adriano Galliani ludo slavio bod protiv Intera

Neke stvari se nikada neće promijeniti

Edmir Škorić

Bivši direktor Milana Adriano Galliani danas obnaša ulogu direktora Monze, a čini se da se njegova strast prema nogometu ne mijenja.

Galliani će ostati upamćen kao jedan od operativaca najtrofejnijeg Milana zajedno sa bivšim predsjednikom Silviom Berlusconijem.

Njih dvojica danas su na čelu Monze, koja igra u Seriji A od ove sezone, a sinoć je uspjela zaustafviti Inter pred svojim navijačima u triler završnici.

Inter je u Monzi vodio s 2:1, ali je nespretni Dumfries autogolom uskratio slavlje gostima, a Monzi donio veliki bod u borbi za opstanak.

Kamere su u tom trenutku prikazale Gallianija, koji je s tribina pratio duel. Nekadašnji direktor Milana nije mogao sakriti radost i još jednom je iskazao svoju nevjerovatnu strast prema nogometu i poslu kojeg obavlja.

Ovaj prizor u prošlosti je viđen mnogo puta kada je Galliani radio u Milanu, Interovom gradskom rivalu, koji je zajedno s njim i Berlusconijem osvajao titule i bio prvak Evrope.

Milan je tek prošle sezone po prvi put nakon 11 godina čekanja osvojio Scudetto, te želi da odbrani ttitulu, ali to neće biti nimalo lako s obzirom da je tu sada lider Napoli koji igra odlično, Juve se također probudio...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je jučer pobijedio Bolognu sa 1:0 golom Danila i stigao je do osme uzastopne pobjede i bio je to ujedno osmi uzastopni meč na kojem odbrana Stare dame nije primila gol.

Napoli svoj meč 17. kola igra danas u gostima kod Sampdorije, dok Milan večeras od 20:45 dočekuje Romu u derbiju kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti