Berlusconi šokirao Apenine: Ako pobijede neki veliki klub u svlačionicu pošaljem bus pun prostitutki

Vlasnik Monze u centru pažnje

Berlusconi šokirao Apenine: Ako pobijede neki veliki klub u svlačionicu pošaljem bus pun prostitutki

E. Čaušević

Kontroverzni italijanski političar i vlasnik Monze, Silvio Berlusconi, našao se u centru pažnje zbog skandalozne izjave u kojoj je otkrio kako nagrađuje igrače svog kluba kada slave protiv nekog velikog kluba poput Juventusa, Milana ili Intera.

Berlusconija svi dobro pamtimo po tome što je s dosta uspjeha vodio svojevremeno Milan i tada je taj klub bio sigurno jedan od najjačih u Evropi, a to se promijenilo nakon njegovog odlaska sa San Sira.

Bivši italijanski premijer se prije nekoliko godina vratio u fudbal i preuzeo je kormilo Monze s kojom je uspio da napravi odličan rezultat je se prošle sezone ovaj klub uspio plasirati u Seriju A.

Monza je nakon prvog dijela sezone na 14. mjestu i sigurno da je glavni cilj kluba da izbore opstanak u društvu najboljih, a Berlusconi je ljetos doveo nekoliko zaista zvučnih pojačaja i pokazao je da želi da njegov klub što duže ostane u Seriji A.

U prvom dijelu sezone Monza je napravila nekoliko odličnih rezultata, a tu se najviše ističe pobjeda protiv Juventusa od 1:0 u sedmom kolu Serije A.

Igrači Monze već su počeli pripreme za nastavak sezone koji ih očekuje ubrzo nakon završetka Svjetskog prvenstva, a u centru pažnje ponovo se našao Berlusconi zbog nevjerovatne izjave.

Oglasi

Vlasni Monze je danas glavna tema na Apeninima zbog govora kojeg je održao na božićnom okupljanju svog kluba, a tu je izazvao haos kada je počeo pričati kako motiviše igrače pred velike utakmice.

"Znam kako da motivišem svoje igrače i to radim pred velike utakmice. Kada imamo utakmice protiv Juventusa, Milana, Intera i tih velikh klubova kažem im: 'Ako pobijedite nekog od tih velikana u svlačionicu ću vam poslati bus pun prostitutki'. Tako ih motivišem", rekao je Berlusconi.

Svojom izjavom bivši italijanski premijer nasmijao je sve prisutne, ali kada se video pojavio na društvenim mrežama javnost na Apeninima nije baš tako reagovala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mnogi su poručili da Berlusconi ne treba takve stvari da govori u javnosti i da to ne priliči jednom vlasniku kluba iz Serije A i čovjeku koji je u itatalijanskom klubu ostavio veliki trag.

No, ima i onih koji nisu iznenađeni s onim što je Berlusconi izjavio jer dobro znaju koliko je kontroverzan lik i takvi skandali za njega nisu baš iznenađujući.

Top Komentari

denimen9
Uz Pereza, jedan od rijetkih očeva igrice!
2 2
koraj
Tata Berla je samo javno rekao ono sto svi kradom rade:)
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi