Danas su dva svijeta različita: Mitski duel 40-godišnjeg Maldnija i 27-godišnjeg Adriana

Na milanskom derbiju

Danas su dva svijeta različita: Mitski duel 40-godišnjeg Maldnija i 27-godišnjeg Adriana

Admin Čaušević

Za obojicu je to bio posljednji milanski derbi.

Paolo Maldini je jedan od najvećih fudbalera u historiji, isto je mogao postati i Adriano Ribeiro ali očeva iznenadna smrt mu je uništila karijeru.

Maldini i Adriano su nekoliko godina vodili žestoke bitke u milianskim derbijima, a posljednji međusobni duel imali su 15. februara 2009. godine.

Nerazzurri su dobili meč sa 2:1, ali sa tog meča zauvijek će ostati upamćen duel 40-godišnjeg Maldinija i 13 godina mlađeg Adriana.

No description available.

Kada je dobio jednu loptu Brazilac je napravio fintu te velikom brzinom ostavio Italijana iza sebe. Legendarni štoper nije imao vremena ni da reaguje.

Oglasi

Maldnija pamtimo po čuvenoj izjavi: "Ako sam prinuđen da napravim klizeći start, to znači da sam već prethodno napravio grešku".

Ovaj put u duelu sa Adrianom nije imao priliku ni da napravi klizeći pošto je za njega Imperator jednostavno bio nedostižan.

Maldini nije odustao i do kraja akcije je pratio Adriana koji na kraju nije uspio zatresti mrežu jer je na golu Abbiati bio dobro postavljen.

Generalni dojam je i da je priroda učinila svoje jer se znatno mlađi Adriano oslonio na sirovu prirodnu snagu u ovom duelu pa Maldini nije imao šansi.

Skoro 15-ak godina kasnije dvojica sjajnih fudbalera su dva različita svijeta. Maldini je i dalje poprilično spreman i izgleda odlično za svoje godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Adriano je sušta suprotnost. Već u posljednjim godinama karijere je imao problema sa viškom kilograma, a ništa se nije promijenilo ni nakon odlaska u penziju.

Odao se imperator alkoholu, drogi i raskalšenom životu što je uticalo i na njegov fizički izgled, dok je Maldini nastavio da se vodi izrekom "u zdravom tijelu zdrav duh."

Top Komentari

Klicko
Kakva su ovo vremena bila jbte
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi