Cassano: Haaland je kao Vieri i Adriano, ali nije najbolji napadač Cityja

Legendarni Italijan tvrdi

Cassano: Haaland je kao Vieri i Adriano, ali nije najbolji napadač Cityja

Edmir Škorić

Bivši talijanski reprezentativac Antonio Cassano vidi sličnosti između Erlinga Haalanda, Christiana Vierija i Adriana, ali vjeruje da on nije najbolji napadač kojeg Pep Guardiola ima u rosteru.

Norveški reprezentativac već je ostavio trag na stadionu Etihad, postigavši 10 golova u prvih šest nastupa u Premier ligi, a Cassano je 22-godišnjaka usporedio s bivšim Interovim zvijezdama Vierijem i Adrianom.

"On je poseban, vidim malo Interovog Adriana i napreduje kao Vieri", rekla je bivša zvijezda Rome i Real Madrida za Bobo TV na Twitchu, emisiji koju sedmično vodi sam Vieri.

"Haaland je vrlo jak, on je neka vrsta Romelua Lukakua, ali puno jači iako mislim da je Julian Alvarez bolji jer ima više kvalitete", dodao je Cassano.

Alvarez je ovog ljeta došao u City iz River Platea i zabio je dva gola u prve četiri utakmice Premier lige, ali je konstantno u sjeni bivšeg napadača Borussije Dortmund.

Adriano, bivši brazilski reprezentativac, jedan je od najpoznatijih napadača Serie A i zabio je 74 gola u 177 nastupa za Nerazzurre.

Sveukupno je postigao 77 golova u 180 nastupa u Seriji A za Inter, Fiorentinu i Parmu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vieri je vjerojatno bio najbolji centarfor Italije između 90-ih i 2000-ih. Postigao je 142 gola u 264 utakmice Serie A, dodavši 23 gola u 49 utakmica s Azzurrima.

Igrao je za Torino, Atalantu, Juventus, Lazio, Inter, Milan i Fiorentinu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Jedan je napadač, drugi target man… nigdje veze porediti ih :/
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti