Dok svi pričaju o Mourinhu i Fenerbahčeu Galatasaray završava spektakularan transfer
Francuz je ozbiljna priča s Galatom (Foto: EPA)

Rabiot prema Istanbulu?

Dok svi pričaju o Mourinhu i Fenerbahčeu Galatasaray završava spektakularan transfer

Midhat Šljivak

Dolazak Josea Mourinha i potencijalna pojačanja Fenerbahčea glavna su tema u turskim medijima. Konstantno se s ovim klubom povezuju velike fudbalske zvijezde, a s druge strane aktuelni prvak Galatasaray mirno završava poslove koji su sjajni.

Galatasaray u odnosu na Fenerbahče dominira u proteklim godinama. Veliki rivali vode velike bitke na terenu, no Fener već 11. godinu čeka titulu.

Zbog toga je rukovodstvo istanbulskog velikana angažovalo Josea Mourinha na mjesto trenera. Konstantno se priča o dovođenju velikih pojačanja, no za sada ona izostaju.

Galata je s druge strane zbog Mourinha malo u drugom planu, no to prvaku Turske itekako godi jer u tišini završavaju sjajne poslove.

Feneru su doslovno oteli belgijskog napadača Michya Batshuayija. Iskusni fudbaler potpisao je trogodišnji ugovor s Galatom, no prava bomba u Istanbulu odjeknula je tek večeras.

Novinar Ertan Suzgun tvrdi da je Galatasaray u pregovorima s francuskim vezistom Adrienom Rabiotom, kojem je ugovor s torinskim Juventusom istekao, te mu Stara dama nije voljna ponuditi osam miliona eura po sezoni. Istanbulski velikan navodno jeste.

Oglasi

"Pojačanje koje se očekuje u veznom redu je Adrien Rabiot. Galatasay mu je ponudio uslove koje je francuski veznjak želio", piše Suzgun.

Rabiot je danas nakon utakmice s Belgijom na Evropskom prvenstvu istakao kako se više ne osjeća kao igrač Stare dame.

"Istekao mi je ugovor tako da više nisam igrač Juventusa. U kontaktu sam s klubom, ali vidjet ćemo šta će biti. Trenutno sam potpuno posvećen Euru", rekao je Rabiot.

29-godišnji vezista je prethodnih pet godina proveo u Juventusu i odigrao je 212 utakmica. Prethodno je igrao za PSG i Toulouse.

Oglasi

Reprezentativac Francuske Rabiot je postao 2016. godine i nastupio je u 46 utakmica za Trikolore.

Fenerbahče angažovao Soyuncua

Fenerbahče je danas potvrdio transfer reprezentativca Turske Caglara Soyuncua iz Atletico Madrida.

Soyuncu je proteklu polusezonu proveo na posudbi u Feneru, očigledno je zadovoljio rukovodstvo kluba i odlučili su ga kupiti.

Transfer je službeno potvrđen danas, 28-godišnji štoper je potpisao ugovor na tri godine uz mogućnost produžetka saradnje za još jednu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahče je za usluge ovog štopera izdvojio osam miliona eura.

Soyuncu je prije Atletico Madrida nastupao za Leicester, Freiburg i Altinordu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi