Do jutra slavio polufinale Mundijala, a onda dobio najgore vijesti
Juventus se kani riješiti Rabiota, poznato je i koga žele na njegovom mjestu.

Klub ga stavio na prodaju

Do jutra slavio polufinale Mundijala, a onda dobio najgore vijesti

Eldar Ganibegović

Ugovor Adrienu Rabiotu s Juventusom ističe na kraju sezone i zimski prijelazni rok je jedina šansa da klub iz Torina uzme odštetu za njega, što i planiraju učiniti jer Francuz oklijeva s produženjem novog ugovora, a poznato je i koga Stara dama želi da dovede kao zamjenu.

Fudbalska reprezentacija Francuske sinoć je izborila novo polufinale Svjetskog prvenstva.

Pred prvacima svijeta pala je Engleska, a krajnji rezultat bio je 2:1 za Galske pijetlove.

Svih 90 minuta ponovo je odigrao Adrien Rabiot. Slavio se prolazak među četiri najbojle selekcije svijeta, no već danas je dobio jako loše vijesti.

Naime, poznato je da mu ugovor sa Starom damom ističe na kraju sezone. On oklijeva da ga produži, a u Juventusu očito više nemaju strpljenja.

Tako izvještaji iz Italije govore kako ga je Juventus stavio na transfer listu i da ga kani prodati u januaru što im je posljednja šansa da za njega uzmu kakvo takvo obeštećenje.

Oglasi

Kada vas klub stavi na prodaju, to svakako nije dobra vijest, ali u Rabiotovom slučaju, ukoliko mu je to bio cilj, onda svakako jeste.

Poznato je i koga Juventus želi vidjeti na njegovoj poziciji. Klub iz Torina bi rado u svojim redovima vidio Masona Mounta.

Mount, čija tržišna vrijednost iznosi 75 miliona eura, član je Chelseaja s kojim ugovor ima do ljeta 2024. godine. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Juventusu planiraju da već na zimu potpišu predugovor s Mountom, a da se on na ljeto pridruži ekipi. Smatraju da ga mogu kupiti po dosta nižoj cijeni od 75 miliona eura.

Rabiota što se tiče, za njega je trenutno sigurno prvi cilj titula prvaka svijeta s Francuskom, nakon čega će razmišljati o budućnosti u klubu. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi