Adukor debitovao za novi klub, ali nije se proslavio

DVTK poražen

Adukor debitovao za novi klub, ali nije se proslavio

E. Škorić

Joachim Adukor, bivši igrač Sarajeva, odnedavno je član mađarskog DVTK-a.

Adukor je danas odigrao prve minute za novi tim, a DVTK je u mađarskom duelu poražen od Debrečena sa 2:0.

Ganski nogometaš je od prve minute zaigrao u sastavu DVTK-a, a domaći su slavili poocima Takacsa u četvrtoj i Bodija u 31. minuti.

Adukor je na terenu proveo prvih 45 minuta.

Podsjećamo, Adukor se oprostio od Fudbalskog kluba Sarajevo, te je odbio da ostane u BiH iako je imao ponudu Tuzla Cityja.

"Sarajevu želim sve najbolje u budućnosti i nema sumnje da će ono zauvijek biti u mom srcu i ponosan sam što sam nosio tradicionalni bordo dres", poručio je na svom Facebook profilu.

Adukor je u Bosnu i Hercegovinu stigao u augustu 2017. godine kada je potpisao dvogodišnji ugovor sa FK Sarajevo. S vremenom je postao nezamjenljiva karika u ekipi Husrefa Musemića, ali ga je odluka da zimus ne produži ugovor s Bordo timom "izbacila" iz ekipe.

Top Komentari

milivoje
Jebo vam on mater,koga boli neka stvar za njega
0 3
Meeseeks
Prosječan igrač. Takva nam "strana pojačanja" i ovu sezonu pune ligu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi