Odgođena utakmica AEK - Dinamo!

Grci tvrde

Odgođena utakmica AEK - Dinamo!

Edmir Škorić

Utakmica trećeg pretkola Lige prvaka AEK-a protiv zagrebačkog Dinama u OPAP Areni odgođena je nakon tragičnih incidenata izvan terena u ponedjeljak navečer i smrti 22-godišnjeg navijača grčkog tima, objavili su Grci.

Preko 90 osoba uhapšeno je nakon nereda koji su se dogodili sinoć u Atini, a u koje su izazvali navijači Dinama koji su, unatoč zabrani gostovanja, doputovali u grčku prijestolnicu.

Vlasti su zabranile odigravanje utakmica zbog nemilih dešavanja i u strahu od novih sukoba.

Podsjetimo da je jedan navijač AEK-a preminuo, dok je 17-godišnji maloljetnik iz Grčke u teškom stanju nakon što je pogođen kamenom u glavu.

Do incidenata je došlo u blizini stadionada kada je oko 200 pripadnika navijačke grupe Bad Blue Boys pokušali upasti na stadion dan uoči utakmice, koja je inače trebala da se igra večeras od 20:45 sati.

Oglasi

Čak 82 navijača Dinama su uhapšena, a kako smo objavili među njima je i jedan državljanin Bosne i Hercegovine. Svi će biti ispitani u toku dana i niko neće biti pušten na slobodu dok se ne sazna ko je ubio navijača AEK-a.

Dinamo izdao saopštenje nakon atinskog užasa

Iz redova zagrebačkog prvaka izdali su saopštenje za javnost te osudili nerede koji su se dogodili u Atini.

"GNK Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Ateni, u kojima su prema izvještajima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, naši navijači bili uključeni u incident s navijačima grčkog nogometnog kluba AEK. Takvi događaji nisu u skladu s vrijednostima i etikom koje promičemo kao klub i zajednica.

Kao sportska organizacija, uvijek smo posvećeni promicanju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju nogometa kao sporta koji spaja ljude i kulture.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tijekom nereda. GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskrenu sućut obitelji preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom da je UEFA u dogovoru s policijom donijela odluku da se obje utakmice igraju bez gostujućih navijača.

GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i suradnju", navedeno je u njihovom saopštenju.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Sve dodatne troskove na racun Dinama. Pa neka rukovodstvo ovog 'gradskog', odnosno seljackog, kluba, smiri svoje seljacine iz Hercegovine.
1 3
sloboda2
Ma samo izbacit iz lige prvaka pa bek igraju svoju ligu, nije za njih nista vise
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi