Afellayju zabranjeno da dolazi u Trening centra Stokea

Teški dani za Holanđanina

Afellayju zabranjeno da dolazi u Trening centra Stokea

Holandski fudbaler Ibrahim Afellay proživljava veoma teške trenutke u karijeri. 

Afellay je posljednje tri sezone član Stoke Cityja, ali na Britania stadionu dobija veoma malo prilika za igru, posebno ove sezone. Odigrao je samo šest utakica u Premiershipu u tekućoj sezoni i jasno je da trener Paul Lambert ne računa mnogo na njega.

Sky Sport danas prenosi informaciju da je trener Stokea zabranio Afellayju da se u budućnosti pojavljuje u Trening centru ove ekipe. Isti izvor prenosi da Lambert smatra kako Afellay ima loš uticaj na ostatak ekipe i da je zbog toga bolje da ga ni nema među saigračima do kraja sezone.

Škotski stručnjak želi da čitava ekipa bude ujedinjena u borbi za opstanak u Premier ligi, a Afellay u posljednje vrijeme nije pokazivao mnogo truda tokom treninga i osim tooga imao je loš uticaj na ekipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Stoke se trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu Premier lige sa 27 osvojenih bodova, odnosno tri manje od West Hama i Crystal Palaceca koji se nalaze u sigurnoj zoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi