Afera u Njemačkoj: Mlada zvijezda Stuttgarta lažirala ime?
Foto: VfB Stuttgart

Plaćen osam miliona eura

Afera u Njemačkoj: Mlada zvijezda Stuttgarta lažirala ime?

Zbog fudbalera po imenu Silas Wamangituka mogao bi izbiti veliki skandal u Njemačkoj.

U pitanju je fudbaler Stuttgarta koji je na Mercedes-Benz Arenu stigao za osam miliona eura iz Paris FC-a, a ovih dana mediji o njemu bruje jer su se pojavile optužbe da je - lažirao identitet.

Priča je to koja na prvu djeluje bizarno, no ugledni L'Equipe tvrdi kako je Silas Wamangituka zapravo zove Silas Mvumpa Katompa i da je godinu dana stariji nego što mu stoji u ličnim dokumentima (20).

Pisanja uglednog lista potvrdio je i klub iz Konga Etancheite za koji je navodno Wamangituka igrao prije nego što je počeo profesionalnu karijeru u Paris FC-u, a zbog dvojbi oko identiteta je ljetos, navodi se, nekoliko francuskih klubova odustalo od angažovanja pomenutog fudbalera. 

"Prilikom potpisivanja ugovora početkom 2018. posjedovao je pasoš na sadašnje ime, a schengensku vizu je u junu 2017. godine zatražio pod imenom Silas Mvumpa Katompa", piše L'Equipe. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Stuttgartu, s druge strane, nisu zabrinuti.

"Za nas nema nikakve sumnje, pokušavamo da mu pomognemo koliko god možemo. Silas je vrlo rezervisan, ćutljiv, radi i ne obazire se na takve priče", izjavio je trener 'Švaba' Tim Walter.

Nije ovo prvi slučaj da se u njemačkoj 'Zweiti' sumnja na identitet mladih fudbalera iz Afrike. Bakery Jatta iz HSV-a je također prozivan za krađu identiteta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi